Little House of Oasis store by Dalziel & Pow, Farnham – United Kingdom

August 30th, 2016 by retail design blog

British high street fashion brand Oasis is pleased to announce the opening of a new heartland store – the first of its kind for the brand – in the historic Surrey market town of Farnham on the 12th August 2016.

Set in a Grade II listed building and housed within 1000sqft, the Little House of Oasis store is the latest in a four-year collaboration between the brand and London design agency Dalziel & Pow. The bespoke and innovative design allows the store to offer a wide range of styles at a lower density, displaying collections on tables and single side hung perimeter rails.

Complementing the building’s historical architecture, Dalziel & Pow have juxtaposed old and new, adding modern insertions to highlight the heritage space. A handpainted Oasis logo hangs over the entrance and customers enter through a signature Oasis pink door. One of a kind furniture finds sit alongside the brand’s House of Oasis unique store concept – a design concept which has successfully been rolled out across 35 stores and concessions in the brand’s portfolio – including a giant mounted duck head dressed in sunglasses and pearls and a scattering of pink floorboards. Emphasis is placed on enjoying the whole shopping experience and taking time to browse. A window bay accommodates a large feature sofa to give customers a space to relax and enjoy a complimentary coffee or a glass of Prosecco.

As part of Oasis’ extensive, multi-million pound refit program across the country, Farnham’s Little House of Oasis store is the first of a number of smaller format, local market-town stores planned for the brand.

Dental Clinic by NAN Arquitectos, Pontevedra - Spain
PANORAMA Berlin 2015 Winter – RIVALDI BLACK
PANORAMA Berlin 2015 Winter – RIVALDI BLACK
Panthers store by Joshua Florquin Architects, Brussels - Belgium
Design and morphology of the store represent an underground mine with rock a...
Precita jewellery boutique by Stefano Tordiglione Design, Ho Chi Minh City - Vie...
Stefano Tordiglione Design has sought a balance between sensitivity and bold...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *