Kit + Ace Offices by Evoke International Design, Vancouver – Canada

September 4th, 2016 by retail design blog

Evoke International Design has developed the new offices of Kit + Ace in Vancouver, Canada. The private offices reside on the top floor in a 100 year old building in Gastown. In addition to a private office for Lululemon founders Chip and Shannon Wilson, the space houses two other companies and a charity, requiring some separation within the shared walls.

Evoke, as lead design consultant, was responsible for all interior design and specifications, consultant coordination, permit applications and construction documents. Programme components included: reception, sample storage, meeting rooms, private offices, staff assembly space, lounge space, multi-function space, and washroom facilities. As a contrast to the existing rusticated concrete structure, a modern and light ash wood palette was combined with neutral colored felt wool hanging panels and white workstations to create a serene and calming work environment.

Features include a cor-ten steel reception wall and perforated privacy door, a solid ash bartop for gathering at the front desk and a central meeting room with felt acoustic walls and ceiling panels by buzzispace. The kitchen features a marble and solid ash countertop combined with an acoustic shade made by buzzispace. The sliding felt panels are by filzfelt and create temporary separations for privacy when required.

Design: Evoke International Design
Photography: Janis Nicolay



https://officesnapshots.com/2016/09/01/kit-ace-offices-vancouver/

Citypress Head Office by Whitespace Consultants, Manchester - UK
To the office area we designed an open plan space, which was able to comfort...
Emporio showroom by NU.DE, Kannur - India
The building engages the public realm through a tessellated form which wraps...
Microsoft Offices by PDM International, Suzhou - China
The goal was to create an energetic and welcoming design language / concept ...
Capital Economics office by Oktra, London - UK
They wanted a light and timeless interior with an elegant front of house. Ok...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *