Giant Design Studio, Sydney – Australia

September 7th, 2016 by retail design blog

A rare find of an original rag trade warehouse, un-renovated and unloved was the perfect new home for Giant Design’s studio space. Stripping the building back to it’s shell after all the years of additions and partitions revealed a beautiful warm character filled space ready to have a new lease of life.

Set down from the laneway, the entrance allowed for a grand gesture to transition from the urban grit into something totally unexpected. The portal frame of OSB is lit from stair lights to dramatic effect.

Having the luxury of space allowed for a free standing meeting room and carparking carved within the studio. The reception lounge sits in front of the timber framed meeting room with the walls faced in corrugated plastic to the outside and coreflute to the interior.

Tucked behind the entrance is a private meeting room / workspace for all staff to use as a quiet zone when needed. The main studio space has room for 22 with room to expand as needed.

Designed by Giant Design
Photography by Andrew Worssam Photography

Calligaris stand at Salone Del Mobile 2013 by Nascent Design, Milan
The exclusive use of institutional colours unequivocally communicates the eq...
Atrium Tower Lobby by Tomer Gelfand LTD, Tel Aviv-Yafo - Israel
The stair structure is composed of two interlocking parts: a skeletal metal ...
Colin’s Butchery by Bubblefish, Sydney - Australia
Colin’s Butchery by Bubblefish, Sydney - Australia
Eden Locke hotel interior by Grzywinski + Pons, Edinburgh
Tasked to transform one of these 18th-century Georgian terraced houses into ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *