Magic Box office by Denys & von Arend, Sant Cugat – Spain

October 10th, 2016 by retail design blog

“To enter these offices is to live an experience, to be transported back to childhood and feel the desire to discover new things again” affirm Nathalie Denys and Patricia von Arend from the interior design studio Denys & von Arend, based in Barcelona. Curiosity is awakened from the first moment: passing through its particular entrance, the visitor discovers the products placed in small openings in the walls.

“Box inside the Box” is the leitmotiv of the distribution. Spaces were created to accommodate the different work areas, which altogether recreate an urban atmosphere that transports visitors to the world of Magic Box through resources such as changes of scale, the use of diverse flooring, signage and the creation of green zones. The heart of the office is a creative space featuring a solid eight meter long iroko table. Designed to facilitate diverse working methods, it is both a space to work individually and a free surface on which to think, draw and share creative ideas.

Via a small space that reminds us of a warehouse where all the toy collections produced by the company over the years are stored, the visitor enters the showroom. It consists in a large room that contrasts with the rest of the office, where the dominance of white accentuates the colour of the small exposed pieces. They are the protagonists here. A large and curved structure made of transparent methacrylate is the magical support for the entire toy characters collection.

Photography by Victor Hugo












Migo office by Utwentysix Design Studio, Taguig - Philippines
Migo office by Utwentysix Design Studio, Taguig - Philippines
Spain Pavilion by B720 Fermín Vazquez Arquitectos at Milan Expo 2015, Milan – It...
Spanish photographers Iñigo Bujedo-Aguirre and Adrià Goula have shared with ...
Contacto offices by IX2 arquitectura, Guadalajara - Mexico
We adapt the space to be achieved as permeable as possible in order to gener...
Wake Space Up! Urban Eco-Balcony by Farming Studio, Hanoi - Vietnam
The steel girder-tree system works as a new look for the house in order to c...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *