PillPack office by Haley Mclane, Somerville – Massachusetts

November 16th, 2016 by retail design blog


We wanted to move away from the sterile, abrasive aesthetic that is so common in startups. We completely gutted the existing build out, exposed the ceiling and polished the terrazzo concrete floors. One of the design challenges was light – the existing windows were small and widely spaced.


Our solution was to focus on earth tones, muted colors, and warm lighting to compliment the dark hues. Rather than adding loud pops of color, we focused on incorporating varieties of texture in the space.

A Venetian plaster wall lies behind our vintage reception desk. Heavy plaid curtains add color to the custom made glass walls surrounding the conference rooms, while also providing privacy during meetings.We also incorporated locally sourced reclaimed wood in the kitchen.

Vintage pieces round out the space – including a bar sourced from a Lower East Side establishment built in the 1930’s, and Stephen Kenn sofas in the lounge made from vintage WWII military tent fabric.

Design: Haley Mclane
Photography: Jared Kuzia

Aesop installation by Cheungvogl, Hong Kong
Hong Kong-based Cheungvogl Architects created an installation for beauty bra...
VENICE ARCHITECTURE BIENNALE 2014! Kosovo Pavilion
The Kosovo Pavilion is located at the Arsenale, as part of the 14th Venice A...
Muxin design and research studio, Shanghai - China
The ‘bridge’ on the upper floor provides a focus of perspective, it also for...
Le Cid store by Giraldi Associati Architetti, Doha – Qatar
The space consists of different sales areas defined by geometric shapes that...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *