Nightrider jewelry by 555 International, Denver – Colorado

November 29th, 2016 by retail design blog

Nightrider jewelry was born of unwavering dedication to the creation of fine jewelry, with a focus on excellence in every detail. Realizing the mutual commitment to one of a kind, quality craftsmanship, Nightrider teamed with 555 to design their new store and fabricate the unique specialty features that would make their space stand out within Denver’s Cherry Creek Mall. At each phase of the process, from conceptual design to custom fabrication, from management to installation, the 555 team ensured precision in each detail.

The materiality reflects the soul of the Nightrider brand with fixtures designed to highlight the artistry of the products. The exterior storefront is clad in light wood vertical planks intersected by large window openings and dark framing. At the entryway ceiling, custom metal mesh panels lead to the reception area, compromised of custom signage within back wall cabinetry and a light wood and stone reception desk, partially encased in custom laser cut blackened metal.

Brilliant display cases furnish the front of the retail space. Ultra-clear starfire glass sits on black bronze steel bases with laser cut details between open frames. Two massive screens mirror each other to divide the front display area and back consultation space. Each screen measures over 7 feet wide and 10 feet tall, telling the story of Nightrider in laser-cut black bronze with applied printed graphics, fine metal mesh panels and dark oak framing.

In the back room, specialty jewelry is highlighted at center display cases, flanked by dark wood cabinets with waterjet designs cut through their solid side panels. Throughout, custom plaster walls add grit to the polished displays. Lounge furniture and accessories were selected to embody the American spirit in dark leather, blackened steel and raw wood. The space as a whole is an embodiment of the Nightrider identity, speaking to a passion for craftsmanship made in the USA.

Photography by Jamie Gray










































Nomination by Studio 63, Venice
Italy-based Studio 63 Architecture + Design recently has completed Nominatio...
Relojeria Alemana store by OHLAB, Calviá, Islas Baleares - Spain
Every box includes, in one of its corners, an eye-level horizontal reveal th...
Blind's office by Shubin + Donaldson Architects, Santa Monica - California
The entry sequence is initiated by the insertion of a warm Ipe wood-lined po...
Grey Jewelry packaging by Andrew Zo
Taking Becki’s stylistic approach in her work, Andrew developed these minima...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *