Gaggenau Restaurant 1683 by einszu33, New York – USA

December 2nd, 2016 by retail design blog


Restaurant 1683, a tribute to Gaggenau‘s 333rd anniversary year, is the first in a series of events of a three-year campaign. With a four-night pop-up at the Chelsea Art Beam gallery, the restaurant brings a epicurean journey to the brand´s origin, to Manhattan.


The invite-only experience starts with a trip 333 years back. Guest are greeted in an entry with a ceiling height 3-dimensional cut out of a Black Forest chalet cuckoo clock flanked by three ladies in traditional costume.


Stepping through time, the guests are lead to a cocktail reception. Reminiscent of a blacksmith shop, the setting is completed by a real blacksmith. The fire and the hammering as he forges nails, culminates in the presence of the contemporary Gaggenau EB 333.


The main chapter of the dinner starts as the guests step through a black curtain to see a floor to ceiling waterfall which encircles them as they pass through a short corridor of mirrors.


The guests find themselves midst of a Black Forest setting, with the soothing sounds of rushing water and intermittent chirping of woodland birds. The air is cool and misty, the room dark with streaks of light cutting through tall trees, smells of rich soil and wood wrap you; a surreal forest that feels a thousand miles away.


Bedded in moss, six dinning stations find their place within the forest. Here the chefs prepare a menu wich marries the rich, earthy flavours of the Black Forest. Under the culinary direction of three Michelin star Chef Daniel Humm food is prepared right in front the plates and immediatly enjoyed.

Design: einszu33
Photography: Noe Dewitt

Escentials concept store by Asylum, Singapore
Breaking away from conventional cosmeceutical store, Escentials’ 2nd concept...
10 Corso Como restaurant & café, Milan - Italy
Visitors and customers move from one insight to the next, from the Gallery t...
The Nebula visual installation by Jean-Charles Penot and Brand Head
"The Nebula, life and death tangled in an eternal struggle”. A Nebula c...
Asia Financial Centre Premium Business Lounge by Spacemen, Shanghai - China
In a clean palette of whites corian and stone, light was used to illuminate ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *