Just Orange Cinema by PMDL Architecture + Design, Hangzhou – China

December 7th, 2016 by retail design blog

PMDL Architecture + Design are proud to announce the recent completion of a ‘Just Orange’ cinema in conjunction with Poly Film Cinema Group. Occupying an area of 4200 sqm, the new ‘Just Orange’ cinema is located within the Shining City retail mall in Hangzhou, and has recently been voted among the ‘top 20 creative new cinemas in China’ at the 13th national convention of cinema operators.

As the latest project under Poly Film Cinema Group, Just Orange aims to push the boundaries of cinema experience. The 10 Screen multiplex incorporates Poly Film self-branded Poly Max Theatre, Dolby Atmos surround sound technology, Belgian Barco projection technology, JBL acoustics from the USA, as well as D-box seats that offer a motion dynamic experience, choreographed with the film itself for a fully immersive cinematic experience.

Residing in a building once used as a tobacco factory, PMDL’s design aesthetic is a carefully considered balance of references to site’s original and new use. The retention of existing design features such as the industrial concrete finish and the floor-to-slab ceiling height emphasise the theatrical nature of the space. Bold, oversized, saturated colour numbers used as feature entrances to each of the cinema screens create an outstanding, contemporary visual feast, both aiding in the ease of circulation for the patrons as well as composing a juxtaposition against the raw concrete finishes.

Cinematic life size action figures hanging from the walls are placed around the foyer and Food&Beverage areas bring the silver screen to life and create a feeling of awe and excitement before you have even arrived at your seat. These are complimented with high quality projections and lighting effects that add an unique and changing dynamic to the space.

Aschan Café Jugend by Bond, Helsinki
Bond has designed the Aschan Café Jugend, a 450 m2 space, consisting of a ca...
IPERMODA FACTORY mega store by INSIDE, Pisa - Italy
The project was to create a store visible from all points to be managed with...
Dining Hall, Trinity Hall lighting design by Hoare Lea Lighting, Cambridge - UK
Hoare Lea Lighting has successfully designed and implemented the lighting of...
Guateque co-working offices by Estudio Atemporal, Mexico City - Mexico
Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing struc...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *