Camden Offices by Inside Studio, Montreal – Canada

December 19th, 2016 by retail design blog

Inside Studio has designed the new offices of marketing firm Camden located in Montreal, Canada. The direction was clear: raw, innovative, flexible, binary, and welcoming. This established marketing firm, which has operated under the same name for almost 25 years, and now under new ownership, wanted to create a fresh identity including a new name and a renewed energy.

Getting inspired by a London district famous for its creativity, bustle, and vibrant streets, they wanted a new space that was personal and that echoed their vision. They wanted the noise, haste and creative energy to infuse their space, and enliven its users; hence their new company name, Camden.

The challenging square-shaped space was maximised to respect the client’s needs and budget. A black volume occupies the center of the space. This black box was designed to serve several functions: it gathers all the closed rooms together to simplify construction; its slightly skewed angle animates the space creating a visual dynamism, a captured motion, allowing natural light into the space; it’s angled position naturally creates spaces both for the work groups and the services.

Each room in the core is associated with an artist that reflects the client’s philosophy and spirit such as Amy Winehouse, Frida Kahlo, Kurt Cobain and Jimi Hendrix. The resulting space is raw, layered, compact, efficient, brazen, and will accompany this marketing firm to its bright future.

Design: Inside Studio
Photography: Stéphane Brügger







https://officesnapshots.com/2016/12/16/camden-offices-montreal/

Essence offices by Peldon Rose, London - UK
Peldon Rose has completed the design of a new office space for Essence locat...
Pillar Grove Office by Mamiya Shinichi Design Studio, Nagoya - Japan
Pillar Grove Office by Mamiya Shinichi Design Studio, Nagoya - Japan
SLA Propaganda Office by NR Arquitetura, Bahia - Brazil
t the Reception, the brutalist proposal is printed on the metal shelf of rus...
HDI Tokyo Office by van der Architects, Tokyo - Japan
We wanted to create a work environment in which there would be specific spac...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *