Pu Zao Restaurant by Yiduan Shanghai Interior Design, Kunming – China

December 24th, 2016 by retail design blog

In this project the designer looks at how to break through stereotypes of design under background of secular fashion deluge. The design is inspired by the concept of “water”- the main line of this project which is found by chance. Diet is the source of life, and diet could not exist without water. Water makes people associate with boat, and eating on boat is a lovely thing.

This is how the story born from the concept of water begins. The whole restaurant combines with landscape of local terrace cropping to create a primitive and plain feeling. Entering the door a huge pot and stove is unfolded in front of visitors; it highlights the theme while giving people an entertaining feeling.

A few boats look like drifting leisurely on the waterway of Jiangnan, and staggered-floor is added to both shores, these makes the waterway looks like natural water surface. The space planning is interesting, full of changes and well-arranged. Eating on the staggered-floor and overlooking the boats on the water surface makes people think of Jiangnan water towns.

A space with great contrast of romantic feeling and primitive simplicity is created. The huge boat on the top and mud wall terraced fields on both shores, together with natural scenes such as the elevated dining area on mountain cableways, rough granite handrail and etc., all reflects and fits the theme perfectly—cook delicious food with a simple and sincere heart.

Design: Yiduan Shanghai Interior Design
Photos: Xu Xu-Jun

Cabana Brasilian barbecue restaurant, London - UK
Cabana Brasilian barbecue restaurant, London - UK
KAY Restaurant by mousetrap, Hyogo - Japan
The name of this restaurant “KAY” means oars of boat.
China Lane Hot Pot Restaurant by The Swimming Pool Studio, Nanjing - China
Old wooden floor, cement, metal plates create corners of private spaces. The...
Ojju restaurant by Metaphor Interior, Jakarta - Indonesia
Being heavily inspired by the korean arts, its wall finished with superfine ...

Leave a Reply