Antwerp co-working space by Going East, New York

December 26th, 2016 by retail design blog

The experience of walking New York’s High Line inspired the layout of Antwerp co-working space Fosbury & Sons, designed by Belgian studio Going East. The new co-working space fills 3,000 square metres on the first floor of Antwerp’s WATT Tower, a 1958 building by modernist architect Léon Stynen. Going East wanted the space, which includes a mezzanine level, to have a surprising flow that would encourage creativity and break up the usual monotony of working in an office.

In a reference to New York’s famous elevated park, the interior designers looked to create a “High Line-like feeling” where “you can take different types of walks and discover something new each time”. To achieve this, they created an assortment of different formal and informal working spaces, including amphitheatre-style stair seating, a mid-century-styled meeting room and one nook with a daybed. “Here you can pause at the bar during a ‘walk’, work at the plants, sit in the library, lie down in the Aster seat, enjoy the view on the steps,” said Going East co-founder Anaïs Torfs.

“That freedom is important.” The studio also wanted to create “greatness and breathing space”, a feeling aided by the six-metre-high ceilings that feature in parts of the lower floor uninterrupted by the mezzanine. East custom-built a number of elements in the space — including a bar made of recycled bricks and fibreglass. The rest they styled with a mixture of Danish modern furnishings, contemporary pieces and crafted objects. Sofas come from the new Belgian furniture brand Journuit.

“We love a mix between old and new, by using natural materials in combination with an ethnic touch,” said Torfs, who founded Going East together with fellow interior designer Michiel Mertens. Created to host a mixture of small businesses, entrepreneurs and “digital nomads”, Fosbury & Sons is the latest in a string of flexible, communal spaces opening around the globe to cater to an increasingly self-employed workforce. This year has also seen Yves Behar design a boutique co-working space called Canopy in San Francisco, while Tom Dixon was involved in London’s Atrium.

Design: Going East
Photography: Frederik Vercruysse

https://www.dezeen.com/2016/12/21/antwerp-co-working-space-fosbury-sons-office-interior-design-going-east/#/

Shanghai Tang Cathay Mansion flagship store by Design MVW, Shanghai - China
An intriguing fusion of modern Chinese aesthetics and Art Deco style, the ne...
Revue Restaurant by interieurbureau Wille, Ghent - Belgium
Situated in the centre of Ghent, along the waterway “ the Ketelvaart”, this ...
Zebra Technologies offices by tvsdesign, Lincolnshire - Illinois
Each collaboration space and amenity is carefully placed and designed to spa...
Café Mollien by Mathieu Lehanneur, Paris - France
Comprised of an L-shape dining room and a 230-meter terrace, the remodeling ...

3 thoughts on “Antwerp co-working space by Going East, New York

  1. Wow I just love the tree house like design and want to add this in my interior so thanks fro sharing this with us.

  2. I am also running a coworking space in Bangalore and I just love your design and want to get the same interior soon so thanks for sharing this with us.

  3. Amazing interior I just love it and want to share this with all my friends so thanks for sharing this with us.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *