Bosch Galleria by Clifton Leung Design Workshop, Hong Kong

January 13th, 2017 by retail design blog

The design has perfectly captured the kitchen appliance brand’s personality in this warm, friendly space in the heart of Hong Kong’s Central. Bosch’s personality comes through even before you enter the showroom. The glass doors at the entrance feature polished, circular handles that were inspired by the brand logo, and by the brand’s signature dial, which is also round. It’s a soft touch. Clifton wanted people to have that experience as soon as they get there. Clifton worked in layers, with one layer featuring a museum-like display of products, and another featuring Bosch appliances framed inside wooden boxes.

The circular elements continue throughout the showroom, with retro, round air vents along one wall – behind which hide the bulk of the showroom’s air-con units – and the structural square column has also been transformed into a circular-shaped one, acting as a display area with shelving all around, and drawing the customer into the lounge area. Clifton wanted to invite people to come the back of the store. Big windows mean there’s no space to display things. There’s not so much wall space. To solve this problem, Clifton created three framed boxes that sit in front of the windows.

They are spaced out to let natural light come in, while directing the customer’s attention to the appliances via the wooden frames around the boxes. Also giving the space a sense of warmth are the photographs of fresh ingredients and finished dishes that line the walls. Other standout features at the Bosch showroom include the open kitchen. Here, a long dining table serves as a spot for meetings, and for people to watch cooking demonstrations and to look at the appliances, which have been placed at eye level for those who are sitting down.

Over the table and the Corian kitchen island, which features Bosch cooktops of course, sit two LED ‘skylights’, which shed a remarkably natural light on the open kitchen. The lightboxes also serve another purpose: to draw the attention of people passing by on the street below. Super-sized images of Bosch products and logos are displayed on the window-side of the lightboxes – a fresh take on the usual shop window.

Design: Clifton Leung Design Workshop
Photography: Nil

A space – temporary showroom – by Plajer & Franz Studio, Berlin - Germany
It’s design is marked by the mix between rough and edgy - according to the b...
Foxglove Bar & Lounge by Nelson Chow Chi-Wai, Hong Kong
A stellar new watering hole that has shaken up local nightlife is the hyper ...
U Coppu deli shop by Studio DiDeA, Favignana - Italy
The seating area is separated from the kitchen by a glazed wall that allows ...
Façade made of chairs by Chybik + Kristof, Brno - Czech Republic
This distinctive pavilion is a project where a former showroom for cars has ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *