WFP Innovation Accelerator Office by INpuls, Munich – Germany

January 15th, 2017 by retail design blog

INpuls has designed the new offices of non-profit organization WFP Innovation Accelerator, located in Munich, Germany. Founded in 2016 in Munich the WFP Innovation Accelerator is the originator of the initiative Zero Hunger by 2030. An international team develops ideas and concepts around this ambition. Munich has been selected to host the corporation’s new 500 square meters offices – close to the Isar in the Vitualienmarkt area.

The aim of the project was to create an inspiring platform with an open and communicative space in order for WFP to host a vast diversity of projects and initiatives. The open space concept balances the requirements of the projects as well as the needs of the people for more spaces and spots designed for work in concentration and silence. The core team of WFP consists of 16 people regularly working in the field and out of the office for a few weeks.

Additionally to this core people project teams of different sizes visit the company on regular terms for workshops or longer project work. According to this variation of requirements the challenge was to create an office environment that fulfills the need of long term employees as well as fellow colleagues visiting the office once a while. They all should all feel welcomed in a flexible yet efficient co-working area.

Design: INpuls
Photography: Daniel Schäfer

https://officesnapshots.com/2017/01/11/wfp-innovation-accelerator-offices-munich/

Colmar Originals store by Giraldi Associates Architects, Berlin - Germany
The store inside, is like a veranda with big opaque white back-illuminated w...
Adobe 410 Townsend by Valerio Dewalt Train Associates, San Francisco
Collaboration is in Adobe’s DNA and each neighborhood features a ‘team relax...
Circle Line Interiors office, Dnepropetrovsk - Ukraine
Thanks to the height of the ceiling we were able to play with the idea of in...
Coworkrs collaborative work space by LEESER Architecture, New York City
LEESER used a dramatic series of brightly colored stairs to create connected...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *