Bouet restaurant by Ramon Esteve Estudio, Valencia – Spain

January 18th, 2017 by retail design blog

The new Bouet defends gastronomy as a hedonistic and sensorial experience. Feelings and ideas are not only transmitted by their cuisine, but also by their premises and manners. A place were sophistication and casualness come together naturally with only one aim: the idea of gastronomy as culture and a way of life.

The architecture is not the aim here: we create places where things happen, where you can enjoy being surrounded by the atmosphere, the sounds and the warm lighting. In conclusion, a place where you can be happy in the easiest and more traditional way: around the table.

Bouet brings together the cuisine and the diner by means of a touching and surprising language, along a sequence of rooms that slowly reveals the magic. The bar in the lobby –where you can have a glass of cava, a cocktail and a cold dish- welcomes us to the main room. The light coming through the large windows focus our gaze towards the courtyard, which is visually connected to interior of the restaurant.

The mix of new and existing materials, combined in a cool and befitting way, achieves that relaxing but classy effect of the ancient cities that now are really young. The facets that we found in the mirrors, the lights and the furniture –expressly crafted for this establishment- produce images, reflections and blur the interior. Some crude materials match other more refined ones, such as copper or marble, thus giving an apparently industrial look to the set.

As if it were born spontaneously, as if things were just dropped there. The new graphic identity of the restaurant should be as radical as the interior design. Challenging the rules of corporative identity, we have developed a versatile concept with a stencil typeface that allows a wide variety of graphic design purposes.

Design: Ramon Esteve Estudio

Miss Kō restaurant by Philippe Starck, Paris
Miss Kō restaurant by Philippe Starck, Paris
Sourced Grocers store by Whitespace, Bangkok - Thailand
A black and white color palette combined with wooden fixtures becomes a neut...
Robinsons Glasshouse pop-up concepts by Kingsmen Projects, Singapore
The pop-up retail space is embedded with state-of-the-art in-store analytics...
Valentino flagship store by David Chipperfield Architects, Tokyo - Japan
The acclaimed British practice has been responsible for the interior of Vale...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *