Visionary Clubhouse by PAL Design, Hong Kong

February 12th, 2017 by retail design blog

Nested in Tung Chung, Hong Kong, the three-storey residential clubhouse Visionary invites its exclusive guests to truly relax and go back to basics in a serene getaway from the bustling urban life and cityscape – and to induce both body and inner well-being. A central theme of the design here is specifically about creating a natural and harmonious environment. Tailored timber and natural stone in their various shapes and hues echo the overall calm but warm atmosphere, in a zen-like but contemporary setting.

Guests are first brought through by a whirling staircase and then welcomed by a well-lit tunnel-like corridor to prepare them into an oasis of peace and joy. Each clubhouse user can frequent this place whether for meditation, casual dining and physical training finding peace of mind here. The sinuous contours of individual partitions and undulating structures span elegantly across its spacious interiors in a clever interplay between light and curves, further completed with equally matching floor pattern.

Minimalist yet sensitive, the open plan of this clubhouse is very much about taking into consideration a non-compartmentalised spatial approach which breaks down and seamlessly connects each functional area. Details abound which delight guests without overwhelming them with excessive and arbitrary decorations, including subtly back-lit fine sculpting elements, all fitted simply and neatly with thoughtful lighting arrangements.

Design: PAL Design

Aesop Garosu-Gil store by Wise Architecture, Seoul - Korea
A single piece of reclaimed Korean pine was used for the imposing five-metre...
Salt Co-working Office by Esthet Design Lab, Yekaterinburg - Russia
After successful launching it turned out that co-working office environment ...
Lithium Offices by Thirdway Interiors, London - UK
The space needed to reflect the modern, technical and forward thinking natur...
Microsoft Offices by PDM International, Suzhou - China
The goal was to create an energetic and welcoming design language / concept ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *