CO+LAB Office by Baskervill, Richmond – Virginia

February 19th, 2017 by retail design blog

Baskervill has designed the new offices of web design and development company CO+LAB, located in Richmond, Virginia. CO+LAB aspires to remove complexity from companies’ all-important websites. So when they were quickly outgrowing their space, it’s no surprise they wanted a no-fuss transition. The end result shows that simple design can be edgy. Their office lets the grit and heritage of the industrial neighborhood’s exposed brick and rafters take center stage, complemented with a sleek color palette.

Their custom furniture offers interesting shapes and flexibility for workers. To meet the web design shop’s technology needs and its cultural wants, there’s a careful balance of public and private spaces. The design highlights unique characteristics left over from previous renovations. Things like different layers of paint, hooks in the walls, exposed brick and structural beams with their original markings are now statement pieces of the design.

CO+LAB’s staff was actively involved in the design process, eager to craft that perfect experience for full-timers and visitors – and find the best place to stash their bikes. Adjustable lighting, massive west-facing windows and vaulted ceilings became a powerful trifecta to fuel client inspiration and employee productivity, while their inviting lobby beckons clients to come in and make themselves comfortable.

Design: Baskervill
Photography: Ansel Olson

https://officesnapshots.com/2017/02/15/colab-offices-richmond/

Gindi Invest sales center by Studio Yaron Tal, Tel Aviv - Israel
Gindi Invest sales center- a real estate company for commercial & priva...
MAT office, Beijing - China
The design’s outcome creates a library-like experience: on the first level, ...
RRL Omotesando store by MNA, Tokyo - Japan
Brick corbels and projected soldier coursing adds a level of detail that ele...
Open Universities Australia Office by Spectrum Australia Group, Melbourne - Aust...
The requirement was to create innovative open spaces that were dynamic, inte...

One thought on “CO+LAB Office by Baskervill, Richmond – Virginia

  1. Fantastic use of exposed brick and old paint layers juxtaposed with the glass partitions and contemporary furniture. Makes the space feel industrial and edgy but with heart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *