GE Digital offices by RC Architecture, Bangalore – India

February 20th, 2017 by retail design blog

RC Architecture has designed the new offices of software company GE Digital, located in Bangalore, India. When GE Digital a newly formed division in GE decided to consolidate their offices at Bangalore, they wanted their office to symbolise their vision and their journey forward.

RC Architecture created a living office which is a high-performing workplace that delivers an elevated experience of work for people, and help them achieve their strategic goals where one could decide the way they work and the place they work from. The office floor had different work environments from collaborative settings to individual spaces. The 20,000 SQM office space spread over 7 floors with capacity of 1500 plus employees had been designed to create a work place that inculcates creativity and also promotes a fun & learning environment.

One of the learning of GE existing offices was that collaboration areas worked well when the group collaborating had a sense of privacy. The office floor space had designated zones called the living rooms where the essence of a living room was created. The space had movable privacy screens and mobile writing boards which could be moved around to achieve the desired level of privacy any group wanted. The dynamism of ‘Urban Grunge’ is achieved by high contrast in all elements of design be it material selection, workplaces, lighting, ceilings and the flooring.

































https://officesnapshots.com/2017/02/16/ge-digital-offices-bangalore/

CID Bio-Science headquarters by ZGF Architects, Camas - Washington
The lodge aesthetic was a key asset the design team worked to preserve, show...
Kitaoji clinic by ALTS design office, Kyoto - Japan
The architects’ aim was to improve the traditional medical checkup experienc...
John Brown Media offices by Inhouse Brand Architects, Cape Town - South Africa
Beyond the kitchen and dining area lies a lounge area or indoor ‘campsite’. ...
Sonos offices by IA Interior Architects, Boston - Massachusetts
The office also needed a first class audio engineering lab and outstanding a...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *