Bubble Lab by dongqi Architects, Changzhou – China

March 5th, 2017 by retail design blog

Situated in the center area of Changzhou, Bubble Lab designed by dongqi Architects keeps a relatively quiet spot, offering craft beer and food to the customers. Sky blue, silver and gray together form a mixed quality of brightness, simplicity and tranquility from exterior to interior.

Inspired by Origami, the irregularly folded stainless steel sheets are the main elements of the shop-front facade, the beer wall and the bar counter. Laser-cutting circles grow large from bottom up to the top on the one side of the sheets, lights leaking out of the circles cast spots and reflection on the other side.

The beer taps are installed on one side of the folded sheets, which have different angles with the bar counter. The intention is to leave the profile of the bartender and the whole process of pouring a glass of beer to the guests. Non-parallel angle adds freshness as well as communication and interaction.

The interior ground is divided into three different terrazzo flooring which mixed by different colors of mortar and stones. The oblique metal strips separating the terrazzo flooring extend all the way out to the outdoor ground. The folded glass doors can be fully opened to both sides when the weather is fine, welcoming the guests to enjoy a glass of beer.

Design: dongqi Architects

BuildingLink Offices by Design Republic, New York City
Design Republic has created a new office space for property management softw...
BREWERIES! Capitán Central Brewery by Guillermo Cacciavillani, Córdoba - Argenti...
The gray concrete is a background for the huge network of exposed red pipes ...
Bakr offices by Pallavi Dean Interiors, Dubai - UAE
The material palette is light and natural, with lots of ash wood used in the...
The Work Project Coworking Office by Bean Buro, Hong Kong
Bean Buro completes an unprecedented workplace consisting serviced offices a...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *