6P6 technolory store by Golden Ratio Collective Architecture, Athens – Greece

March 14th, 2017 by retail design blog

The Golden Ratio SA undertakes the consolidation and renovation of two separate sites within a gallery in Athens and converts them into a technology store. In a shell space with restrictions and principles the functional diagram of the company was developed. Unifying elements of the previously two stores are the mirrors mounted on the ceilings and the staircase. They direct the gaze of passersby’s and visitors respectively at all levels of the shops.

The two shops, a ground floor and first floor, now become a single space module with individual subsections: mobile devices and their accessories on the ground floor, gaming and gadgets on the first floor. The ground floor hosts exhibition of products, while the first floor creates a comfortable and familiar space for gaming testing. These are areas with panels and stucco decorations on the ceilings, where the exhibition of modern technology products is in itself a challenge.

In an off-white environment, furniture, either in a horizontal or vertical direction, displays the unique finish of products that are sold. The construction of the stairs in minimal white tones with orange steps gives a sculptural dimension to the space, creating a focal meeting point at the staircase landing in the center of the store.

The ground floor ceiling is dominated by the three-dimensional prismatic structure of the mirror, which projects multiple images of the store, creating “fragments” of space and dimensional detail, bringing the visitor into a live virtual reality. Old and new, classic and innovative, timeless values and modern technology become one, creating a unique space in the center of Athens.

Design: Golden Ratio Collective Architecture
Photography: Demi Karatzaferi

New Look store by Checkland Kindleysides, Nottingham
As the second largest women’s fashion retailer in the UK and one of the most...
The Golf Lounge by Tony Wang Design, Toronto
The Golf Lounge by Tony Wang Design, Toronto
Bodytech Rio Sur by Arquint Colombia, Medellín – Colombia
The different spaces are connected visually through the glass walls and tran...
Hair Salon by 90id, Taichung - Taiwan
Art Museum Parkways of National Taiwan Modern of Fine Arts (NTMOFA) is the ...

Leave a Reply