FluidOne office by Interaction, London – UK

March 19th, 2017 by retail design blog

IT company FluidOne, after going through a significant rebrand and coming to the end of their lease, needed a new place to call home. Their new workplace was found, the 8th floor of the newly refurbished ‘More London’ building, on the South Bank of the River Thames. Interaction were appointed to conceive and deliver a full design and fit-out, to take the opportunity to create an extemporary workplace that reflects their new corporate identity and cultural values. The design focused upon a clean and fresh aesthetic, which aided the flowing and open feel that was created to allow staff to work effectively and collaborate easily.

The core of the floor plate was a natural point to centre the design around, assuring there were clear divisions, but not separations, between different types of space, including focus, collaborative, informal and relaxation areas. Having this flow and division is crucial to give staff easy access to an assortment of spaces for the varying demands of their work; inspiring a flexible and productive environment. One of the highlights of the workplace is the large breakout area, distinguished by the artificial grass, which also features a ping pong table, games consoles, beanbags, golf putting machine and a fully functional bar.

The perfect place for staff to come together, have a drink and unwind on a Friday afternoon, aligning with their social and collective culture. After just 6 weeks onsite, the result is a fresh, rejuvenation that demonstrates FluidOne’s success and provides employees with a playful and functional space to make a difference to the representation of their identity and business aspirations. The new and improved working environment also ensures the IT company attracts and retains the best talent that their industry has to offer.

Design: Interaction
Photography: Rebecca Faith

Dolls and Pistols restaurant & bar by Projectlife, Moscow
Hardwood flooring and exposed brick maintain a special pub vibe inside the D...
L' Oréal Academy by Engels Architektur, Munich - Germany
The concept of the training center consists of two basic design elements: Th...
ARCHETYPE Design Studio Office, Chengdu - China
Combination between nature and design | Enjoy working
The spot store by Modelart Arhitekti + Digital Design Center, Novi Sad and Belgr...
The entrance zone of every store contains a "network" structure ma...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *