Gigamon Office by Area Sq, Reading – UK

March 30th, 2017 by retail design blog

Area Sq has designed the new offices of software company Gigamon, located in Reading, England. Following a lease event for network visibility and traffic monitoring vendor, Gigamon, relocated to a larger UK headquarters to support their expanding European operation. Working closely with the client, Area Sq were tasked with providing a modern workplace, which supports a new way of working, provides better breakout facilities and enhances collaboration amongst teams. To create a more agile work environment, whilst working within the existing framework of the building and some of the remaining partitions, zoned areas have been designed to help keep teams together and enhance collaboration.

A variety of work settings including a work-lounge hub, a central touchdown locker station, a large breakout space, and bench-type seating for informal meetings, have been installed to provide sufficient facilities for Gigamon’s large mobile sales division and the various teams who use the space. Following a request for the server lab to be relocated to the reception area, one key challenge was to ensure the room was soundproof.

Area Sq provided an appropriate acoustic solution to ensure the visitor experience wasn’t disrupted. Having worked with the client on two previous projects, Area Sq’s existing relationship with the client meant Gigamon were receptive to the quirky design aspects which were suggested. Gigamon’s new workplace has some fantastic new design features including Bolon flooring, bespoke joinery elements, pendant lighting, a feature ceiling, and a unique furniture solution.

Design: Area Sq

https://officesnapshots.com/2017/03/22/gigamon-offices-reading/

OGILVY & MATHER office by Stephane Malka Architecture, Paris
Stephane Malka Architecture was commissioned by Ogilvy & Mather to redis...
Personetics office by Roy David Studio, Tel Aviv - Israel
The unique light installation was custom made by Roy David Studio for this s...
Blackbaud offices by Fusion Design Consultants, Cambridge - Massachusetts
The suite was designed to maximize the atrium and exterior views, and to cre...
LAVAZZA headquarter by Studio aCd Architetti, New York City - USA
The showroom is the most public of the interior spaces, it was designed to e...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *