Club-House by Studio Marco Piva, Shanghai – China

April 26th, 2017 by retail design blog

Club-House is a project in the VIP area located in west Shanghai, the street of luxury residential houses China. Marco Piva has been appointed to study the best solution for a sample house of a complex of 72 villas, combining an absolutely contemporary sign with traditional Chinese one.

At the beginning of the project there was a careful research focused on the dualism between classic and contemporary, international and traditional, public and private spaces, to integrate all those aspects in a fluid and natural way. Precisely, it has been the dualism of public and private that has strongly influenced the project concept.

Hong Qiao 239, this is the real name of the lot, has been carefully studied as a space that can be both intimate than open. That’s why we renamed it Club-House, a house to live in with the family but also a Club, where friends and parties are welcome.

Club-House is the first step of an innovative new way of living our own home, to be a lively, sophisticated, elegant, long lasting home, both private and social, of which the owner (and their friends) will never have enough.

Design: Studio Marco Piva

Gyu Kaku Japanese Yakinku Restaurant by MAS STUDIO, Hong Kong
For the centerpiece of the venue, we created a feature wall with laser cut b...
Patchi chocolate shop Nobu by Lautrefabrique Architects, Ryiadh - Kingdom of Sau...
Clearly sequenced, the hundred and eighty square meters are subtly divided, ...
CABaN Hayama store by David Guarino, Kyoto - Japan
The retail space expresses the theme of a luxury resort, boasting a warm atm...
Mailmain office by Hannah Churchill, Shanghai - China
The interior makes use of simple raw materials to create an industrial yet p...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *