Saint Laurent flagship store, Tokyo – Japan

April 26th, 2017 by retail design blog

Ever since it was officially announced two years ago, the Ginza district has been abuzz with anticipation of the opening Ginza Six, a multi-storey luxury mall and office complex in what is arguably Tokyo’s most prestigious shopping area. Housed in a newly-built landmark building that sits smack in the middle of the bustling neighbourhood, it aims to be an unrivalled haven for the most discerning of shoppers. At 46,000 sqm. of retail space, it’s not only the venue’s dimensions, but also the interior design by Tokyo-based French architect Gwenael Nicolas that simply oozes prestige.

The sophisticated setting has lured a considerable number of luxury and premium brands to be pemises, and one of the six anchor tenants – each one has a street level presence and a private entrance – that have set up shop here, is Saint Laurent. The Paris-based fashion house already has three shop-in-shops at department stores this neighbourhood, but has pulled out all the stops for this new and first standalone flagship store. Occupying three expansive floors, the interior features the design codes that were laid down by Hedi Slimane, Saint Laurent’s previous creative director, and incorporates luxurious materials such as marble, nickel, clear glass, and leather.

What sets this store apart from the other standalone boutiques across the planet, is a façade which consists of 18 back-lit marble panels. The new Saint Laurent flagship store at the Ginza Six mall carries the full range of offerings by the brand’s current creative honcho Anthony Vaccarello, including men’s and women’s collections of apparel, accessories, bags, shoes, leather goods, jewellery pieces and eyewear, and especially for the upcoming official opening on thu – apr 20, a concise range of special items will be released.

Interior design: Gwenael Nicolas
Photography: Saint Laurent

https://superfuture.com/supernews/tokyo-saint-laurent-flagship-store-opening

CREATIVE OFFICES! Studio SC photography studio by StudioMK27, São Paulo
The entrance is via the garden: large sliding metal doors open in their enti...
Bravo Supermercado by GHA Design, Santo Domingo - Dominican Republic
A project without precedent in the Dominican Republic was carried out to int...
Homepolish Offices, New York City
A collaborative effort by the whole team (even the coders helped move desks ...
Libby’s & Bakery by Keren Offner, Tel Aviv - Israel
A soft color palette was chosen based on touches of yellow. Black and simple...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *