Maison Decorté by Marcel Wanders at Ginza Six, Tokyo – Japan

May 19th, 2017 by retail design blog

The newly opened “MAISON DECORTÉ” located within the Ginza Six shopping complex in Tokyo is a sophisticated, luxurious retail store and spa designed to create a true relationship between nature and our skin. Marcel Wanders signature bells welcome the visitors into the store where the walls are covered in a three-dimensional representation of skin cells punctuated with pulsating flowers that express the rejuvenation of the skin.

The three treatment rooms symbolise the relationship between nature and the skin expressing how the skin must be protected from over exposure to the forces of nature. Treatment room one aims to shield the skin from the strong rays of the sun through a perforated backlit ceiling that depicts a lush forest canopy, warming without causing damage.

In treatment room two, the faceted walls and Heracleum chandeliers express the freezing of time and allude to crystallisation as well as to a perpetual state of purification the skin undergoes. In treatment room three, skin and mind are soothed in a softly lit room of curved walls and a ceiling with water rippling effects. Finally, the skin is calmed and reborn in a dim and mysterious place. Connecting with nature holistically, guests emerge revitalised, refreshed and completely renewed.

“In 2009, together with Decorté, we started a journey of discovery, innovation, persistence and completion, one that would immerse guests in the elegant traditions of the Japanese culture. Valuing authentic beauty and intelligence, supported by exclusive technology and scientific research, has allowed us to deliver a truly unique tailored experience to uncover youthful, natural feminine beauty,” says Marcel
Wanders.

Design: Marcel Wanders

Selcuk Eczas headquarter by Tabanlioglu, Istanbul - Turkey
Tabanlıoğlu Architects have designed a spacious new headquarters for pharmac...
PANORAMA Berlin 2015 Winter – NICKELSON
PANORAMA Berlin 2015 Winter – NICKELSON
Peserico flagship store by C&P Architetti, Florence - Italy
One area of the floor, covered in natural wood planks, is encased in the mar...
Koi Japanese Sushi Train by BHO interiors, Perth - Australia
We have gone with the darker tones and hard materials complementing light ti...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *