PetSure Office by The Bold Collective, Sydney – Australia

May 23rd, 2017 by retail design blog

The Bold Collective has designed the offices of pet insurance administrator PetSure, located in Sydney, Australia. PetSure is a workplace that pushes the boundaries of both productivity and play. The Bold Collective was appointed to transform the PetSure workplace that sat across levels 9-12 at 465 Victoria Avenue Chatswood within the head office for parent company Hollard Insurance.

The brief included an interconnecting stair to create greater connectivity across the business units. This became an opportunity to design a collaborative tiered seating amphitheatre for all staff presentations & informal meetings. PetSure recognised a need for multiple collaborative meeting spaces and identified most meetings did not require isolation which allowed for a number of open informal meeting booths, high benches & brainstorming areas.

There are many playful and bespoke elements to the workplace, including kennel inspired meeting spaces, oversized environmental pet graphics & locker fronts, cat enclosures & a pet lounge area. Key to the design is the integration of environmental graphics within the workplace including the ‘Petimonials’ by pets who benefited from pet insurance.

As a multi-disciplinary studio we were able to integrate these seamlessly into the design and they become a real feature of the new workplace. Pet lounge areas, kennel-inspired meeting spaces and oversized environmental pet graphics combine within the collaborative and open working spaces to bring a great element of fun to the genuinely pet-friendly workplace. It’s a multi-functional and collaborative environment that reflects the company’s ideals and gives employees (and their pets) the opportunity to thrive.

Design: The Bold Collective
Photography: Andrew Worssam

https://officesnapshots.com/2017/05/15/petsure-offices-sydney/

Weave office by STUDIOS, Paris - France
Given the extreme mobility of the employees, there is a free desk policy wit...
Cointec offices by Dot Partners, Orihuela - Spain
The material aspect of the project is characterized by the use of a continuo...
Paperless Post headquarters by +ADD, New York City
Paperless Post wanted to prioritise openness for their new office, so expose...
Fetch Office by Peldon Rose, London - UK
In keeping with the industrial chic of the Tea Building, we retained a strip...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *