Hyatt Place Hotel Luoyang by BLVD, Luoyang – China

May 29th, 2017 by retail design blog

Located amid the historic city of Luoyang, this new construction hotel features 250 guest rooms and suites. The design overlay the contemporary hotel with a sleek, sophisticated atmosphere that references the city’s rich context and history.

The design celebrates the places where the functional spaces and the radiance of light on the 6th sky lobby floor converge. Staying true to the core values of the Hyatt Place brand, the clean, relaxed and youthful nature was revived and highlighted. Stones and tiles, dark copper, textured glass, and warm wood create an earthy architectural foundation into which subtle textures and sculptural forms are layered. Screen elements maintain the transparency and connection between spaces while provoking curiosity within the guests.

The lobby receives the hotel guests with an open and authentic atmosphere. The public area promotes socialization between guests by implementing a multi-purpose bar along the wall. It serves as a bar, a service counter and a Reception Desk. The rest of the public area is made up of comfy lounge sofas, a complimenting combination of tables and chairs, colorful carpets, playful lighting fixtures and floor to ceiling art works. The sky lobby floor also features a conference center with four meeting rooms, a pre-function area with a long sky window that brings natural lighting into public spaces.

Inside the guestrooms, an environment with design elements that is clean, minimal and warm will allow the guest to relax and recover. The overall concept of re-contextualization fuses the local heritage and the contemporary interior design into one; the spirit of Luoyang lives on in modern attire and becomes a new local landmark.

Design Company: BLVD
Chief Designer: LIU Hong-lei, HE Hai-jun
Participating Designer:HUANG Jian, XING Yi-sheng, LiANG Xiao-mei
Photographer: Dirk Weiblen、Sun Xiangyu

Hotel O by Ora-Ïto, Paris
Hotel O is a haven of peace where well-being and comfort reign. In keeping w...
DE BARRICAS wine store by Santiago Chibán and Manuela Bresso, Buenos Aires - Arg...
The project idea was to use materials such as wood and metal in order to obt...
Edelman Middle East office by Pallavi Dean Interiors, Abu Dhabi - UAE
First, we built three large glass walls that would allow passers-by to see t...
Unboxed Coworking office by Chaukor Studio, Noida - India
The spatial character of different spaces is modified with the use of comple...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *