GAIA Infrastructure Partners Office by Inhouse Brand Architects, Cape Town – South Africa

June 2nd, 2017 by retail design blog

Inhouse Brand Architects have designed the offices of investment company GAIA Infrastructure Partners, located in Cape Town, South Africa. GAIA’s offices are located in a striking architectural building in Claremont in Cape Town, South Africa. The building’s façade, made up of concrete and exposed brickwork, exudes an industrial feeling that is cleverly juxtaposed with organic elements, like curved walls and timber beams.

Inhouse Director, Phillip Wyatt and team leader, Megan Cloete, steered the project and were inspired by both the infrastructure industry and the building itself, which came with curved glass windows and intricate timber-clad ceilings. They opted for an industrial-organic aesthetic, and incorporated GAIA’s corporate colours of black, blue and gold, into the design.

Cloete explains: “The building is absolutely beautiful. The aim of our design was to complement the architecture and not compete with it. We were able to achieve this by using neutral tones throughout the space, modern furnishings, as well as raw materials like concrete and timber.”

The overall result for GAIA is an appealing workspace that enhances the building’s impressive architecture. A seamless blend of industrial and sophisticated aesthetics, rendered in the company’s corporate colours, allows the interior to convey what the company stands for.

Design: Inhouse Brand Architects
Photography: Riaan West Photography

https://officesnapshots.com/2017/05/26/gaia-infrastructure-partners-offices-cape-town/

Forward office by Jump Studios, London
Analysing the specific conditions of the site we found a series of large, li...
Golin office by TPG Architecture, Chicago - Illinois
Other than a few enclosed conference rooms, every workspace, meeting space a...
Taller packaging by Hula
'Taller' (workshop in Spanish), is a limited edition bottle illustrated and ...
The Treehouse Project workspace by SFD, London - UK
A focus on detail was key for us to ensure that the signature bleached wood ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *