Veganel restaurant by Neoos Design, Nürnberg – Germany

June 7th, 2017 by retail design blog

Veganel is a vegan and organic restaurant located close to the old town walls of Nuremberg run by food lover Ewald Edelberg. The concept for Veganel was a clear intention to make an approach to the roots of this food culture, the greenhouse. A greenhouse that welcomes the customers with a counter filled with small plants, seeds and flowers as a tribute to the growing culture.

Once inside we find a cantilever wooden structure that seems to float in the air, and covered with organic cotton fabrics. The back wall is probably the main eye-catcher in the space, represented by welly boots and watering cans in display. The illustrations and wallpapers in the main room and toilettes were beautifully illustrated by Spanish illustrator Ana de Lima. The idea was to unify both plants and gardening tools into one illustrative ecosystem.

Design: Neoos Design
Photography: Richard Tilney-Bassett

Singa Infrastructure office by Archrysalis, Mumbai - India
Derivative of this process, the Mumbai office utilizes fluid geometry, layer...
Emaar and Harrods showroom by sfd, London - UK
The modern style showroom is softened by a lounge area with complimentary so...
Spezzo - Italian restaurant by Seventh Studio, Kiev – Ukraine
The color scheme consists of light colors, soft furniture and lots of wood c...
The Pool Eindhoven by ninetynine, Eindhoven - The Netherlands
The Pool Eindhoven by ninetynine, Eindhoven - The Netherlands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *