Herschel Supply Office by Linehouse, Shanghai – China

July 28th, 2017 by retail design blog

Linehouse designed the offices of lifestyle company Herschel Supply, located in Shanghai, China. Canadian lifestyle brand Herschel Supply commissioned Linehouse to design their first China office, located in a Shanghai lane amongst an urban residential area. The site occupies an area where many old residential buildings are being demolished. Traces of these buildings remain, allowing glimpses of what Shanghai everyday life may have once been. Houses are stripped, revealing layers of materials, sectionally cut and voids are filled.

This process of deconstruction and public vs. private was the driving narrative of the concept of the Herschel office. Linehouse inserted a black metal framework into the space. Occupying this structure is a lounge seating area, pantry, meeting room bathroom and storage. Sectionally, glass divides the different programmes, allowing transparency throughout the enclosure. The surrounding open space operates as the work area.

The structure is lined with perforated and solid corrugated stainless steel. Through the process of revealing and stripping the lining back, parts of the framework are exposed, voids to the ceiling open up and concrete walls beyond expressed. This utilitarian structure is openable, with corrugated sliding doors to the meeting room and pantry area, these can be closed or opened up depending on required privacy.

Approaching the site, half of the house framework leaves a trace on the exterior facade. The surrounding void of the frame is in-filled with a combination of recycled brick. A raw metal pivoting door leads you to the interior. This openable facade opens to the laneway blurring the exterior and interior, allowing the interior seating area to be an extension of the streetscape.

Design: Linehouse
Photography: Jonathan Leijonhufvud

https://officesnapshots.com/2017/07/24/herschel-supply-offices-shanghai/

Planeta World Café by Anton Evtuhov, Penza - Russia
This project was fulfilled by Anton Evtuhov, a young designer from Belarus.
Lechte Corporation Office Fitout by Plus Architecture, Melbourne - Australia
Metal framing defines internal windows, whilst the curvature of the walls an...
Studio 54, creative hub of Marketing-Jazz, Madrid - Spain
We have designed a 5.5 metre-tall shelving unit to be able to present, conce...
Hokkaido Ramen Santouka restaurant by ZYCC, Okinawa - Japan
Hokkaido Ramen Santouka restaurant by ZYCC, Okinawa - Japan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *