AA Jia Curry House by Spacemen, Shanghai – China

August 14th, 2017 by retail design blog


‘Rope Village’ – Symbolic of the restaurant’s name sake, ‘Jia’ means ‘Home’ thus we created a space that represented the notion of coming home for a warm meal.


An abstract interpretation of a Japanese village form the essence of the restaurant’s form and materiality. From the timber silhouette of a traditional hut that outlines both entrances to the traditional matte grey roof tiles, sakura trees and floating clouds.


Due to the unique curving nature of the site and to have two large 2m x 2m structural beams pierce through the entire restaurant, rope was used to mask these structural imperfections and turn them into a key feature of our ‘Rope Village’ concept.


Photographer: Raymond Tang
Design Sturódio: Spaceman
Design Principal: Edward Tan
Team: Kuma Ni
Client: AA jia

Bloomberg Hub tech installations at London City Airport by Engage Production
Engage Production Ltd, specialist in interactive technologies for branded en...
SSENSE Offices by Humà Design, Montreal – Canada
Humà Design has designed a new office space for SSENSE located in Montreal, ...
Rude Health Café by NOW, London - UK
The calm interior space is fashioned from grey washed oak timbers, concrete ...
Christian Louboutin Summer Pop windows by Studio XAG, Worldwide
Graphic explosions made from powder-coated steel are combined with shards wr...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *