Newomij Office by Fokkema & Partners, Naarden – The Netherlands

August 29th, 2017 by retail design blog

Fokkema & Partners designed the offices of financial institution Newomij, located in Naarden, Netherlands. Fokkema & Partners made a respectful design to radically transform the office of the real estate company Newomij in Naarden. The 1970’s building obtained a surprising feel of space and light thanks to a new interior design. An optimized layout for the site’s garden and parking area in combination with new cladding of the facades give the building a modern look. Geothermal storage, new climate ceilings and LED-lighting all contribute to a sustainable and energy efficient building.

The former introvert cellular office floors haven been transformed into an open office space with warm, naturally coloured finishes. The limited ceiling height challenged the design team to fit in new installations and still achieve a spacious interior. The floors are connected through newly cut voids, making the office fit for a flexible and transparent way of working. Meeting spaces, concentration- and telephone booths have been integrated into the design while maintaining a maximum of transparency. The restaurant with a roof terrace on the top floor allows colleagues and guests to enjoy lunch together. The space can easily be transformed to host in-house events.

The distinct bronze colour of the existing window frames has been integrated in the rich materialisation and detailing of the interior elements such as the custom woodwork and partition walls. A well balanced choice of furniture and lighting fixtures add to the total experience. In the entrance hall a custom made, eye-catching chandelier of wireframe cubes subtly refers to the company’s core business of letting spaces.

Design: Fokkema & Partners
Photography: Aemelie Deelder

https://officesnapshots.com/2017/08/25/newomij-offices-naarden/

Google office by HLW, Venice - California
Google office by HLW, Venice - California
Qihoo 360 HQ office by edg Corporation Ltd., Beijing - China
These ‘Future Collider’, sitting on bamboo flooring, are constructed by usin...
Navis headquarters by RMW, Oakland - California
The design is organized to provide gathering spaces, open workstations, priv...
The Roof Lifestyle Concept Studio by The Roof Studio, Petaling Jaya - Malaysia
Concrete floors are dressed with elaborate furnishings and plenty of industr...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *