Acne Studios, San Francisco – California

September 12th, 2017 by retail design blog

Almost simultaneously with the inauguration of a second boutique in Sydney, a topic we talked about in a previous post, Acne Studios launched its first ever boutique in San Francisco. Indicative of the Swedish brand’s shift to settle in prime shopping areas, an appropriate retail space was found on Geary street in the Union Square shopping district. The building, originally erected in 1907 as a warehouse, has been entirely remodeled, featuring a red brick façade and doors and window frames painted in the same red shade as the iconic Golden Gate Bridge. The interior design, concocted by the Acne Studios in-house design team and led by its creative director Jonny Johansson, is similarly minimalist to the brand’s newest generation of retail spaces, and has been given subtle site-specific tweaks to lend it a distinctive edge.

A floor of poured concrete is paired with the usual paneling of shiny stainless steel, but the elements that set this store apart are walls dipped in a vanilla-like shade and eye-catching light fixtures. Adorning the ceiling in a mesmerizing grid pattern, these suspended fixtures are reminiscent of artist Dan Flavin’s light sculptures, and very much define the space. The sleek clothing racks and shelving are also crafted from stainless steel, and either line the walls or attached to it. The new Acne Studios store stocks the brand’s full range of men’s and women’s apparel, accessories, shoes and bags, in addition to pieces of the Blå Konst Denim line.

Design and photography: Acne Studios

https://superfuture.com/supernews/san-francisco-acne-studios-opening

Oscar & Wild store by Matt Gibson, Melbourne
Following the lead of the exotic sources of the clothes and accessories that...
John Lewis store by Dalziel and Pow, Exeter - UK
The departments are carefully planned to take into account their adjacencies...
Mouli Store by Guise, Stockholm - Sweden
Graffiti Guides Interior Display Concept
eSpoir concept store by ALTA ARCHITECTURE, Seoul - South Korea
In addition to the pragmatic function, the mirrors alter the viewer’s experi...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *