Jigsaw store by Checkland Kindleysides, London – UK

September 22nd, 2017 by retail design blog

British fashion retailer Jigsaw has landed at the heart of London’s most exciting redevelopment, with a store that opened in Three Pancras Square, King’s Cross. Chosen for its creative buzz, fashion conscious students and workers who call it home, this location is Jigsaw’s 87th standalone store. The perfect setting to access the 17 million people who will be using King’s Boulevard by 2021.

The impressive 2,500 sq ft space, created by designers Checkland Kindleysides, is the 3rd collaboration between the studio and Jigsaw, following their debut work in Guildford and Westfield London. Jigsaw are pioneers in localised retail design, with an independent approach to each store.

Sitting at the intersection of travel and creativity, the Kings Cross interior intertwines a sense of fluidity and discovery to identify with the core consumer. Checkland Kindleysides have used the lofty, elegant architecture to create a contemporary space with an ambience influenced by art studios and backstage theatre.

Making benefit of the existing textiles, blockwork and brick are unified in pale blue and used as a backdrop, over which large theatre style stage flats are hung to enhance the sense of a creative and moving space. Ceiling gridwork further supports the capabilities of the store to use the 3D volume of space and present clear merchandising collections together with brand events, including London Fashion Week.

Design: Checkland Kindleysides
Photography: Marcus Peel

Angelo Coppola Diffusion flagship store by Arketipo Design, Monza
The concept devised by the architect Marco Rosa is an environment where spat...
WeWork Coworking Offices by Oktra, London – UK
Oktra worked with WeWork to create a new location in London for the company’...
Concept Store by De Haan Group at the Spoga Gafa, Cologne - Germany
Concept Store by De Haan Group at the Spoga Gafa, Cologne - Germany
Filmax Cinema Hall by Arquitecturia + AMOO, Barcelona - Spain
The client seeks a project to straighten up the cinemas by reducing their di...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *