Digital Media Company Headquarter by Olson Kundig , New York City

October 12th, 2017 by retail design blog

Olson Kundig designed the headquarters of a digital media company, located in New York City, New York. Located in a historic 120-year-old Union Square building, Olson Kundig’s design for this media company headquarters offers salon-style breakout spaces for employees to gather and collaborate as well as individual work spaces, offering opportunities for both interaction and privacy that were unattainable in their previous open-plan office.

At 43,000 square feet, the two-story office offers plenty of open, configurable areas that surround a grand central stair. The staircase, which also serves as a theatrical gathering space, provides a connection between the two floors and offers flexible areas for employees to meet in groups or work independently. This central spine becomes the focal point of the office, with a plant- and light- filled conservatory on one side and more intimate, introspective areas on the other.

Important to the media company was the ability to host parties, films, lectures, and other social events in the evening hours. The central stair and connecting spaces transition easily to evening use with the introduction of screens, sliding doors, and curtains that cordon off studio and work areas. A high-contrast palette lends to the cinematic feel of the headquarters with daylit spaces and soft white walls offset by the blackened steel staircase, warm inktones and dark, rich woods used throughout.

Very little of the building’s original structure is covered up. Overhead ductwork is left exposed, original steel columns protrude from new walls and original brick walls remain visible, revealing the building’s historic underpinnings while offering functional work and performance space to employees and guests.

Design: Olson Kundig
Photographer: Kevin Scott, Nicholas Calcott

https://officesnapshots.com/2017/10/09/digital-media-company-headquarters-new-york-city/

The Temple House Hotel by Make Architects, Chengdu - China
The Temple House: A contemporary, international hotel rooted in local histor...
Ted Baker Lancaster Place Grooming Room by FormRoom, London - UK
Inspired by the silver screen, FormRoom created sculpture made out of radio ...
Hui Origin of Everything installation by C.DD, Foshan - China
Visitors could come into this space alone through a narrow entrance, walk sl...
Dealer Tire Office by Vocon, Cleveland - Ohio
Dealer Tire partnered with Vocon, one of the country’s largest design firms ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *