The Cut Rooftop, a cocktail bar/restaurant by NE-ON, Shanghai – China

November 10th, 2017 by retail design blog

The view on the city reflects what Shanghai is: a melting pot of the old, the new, the unexpected, the old lilongs houses versus the giant skyscrapers, the grandmother dancing on the street versus the millennial playing on his Iphone X… This new restaurant & cocktail bar is a space where time stops: a glass box in the craziness of Shanghai.

It is a connection between the past and the future of the megalopole: we observe the city from high, but we are actors of what happens down there. The interior space has been designed with a strong focus point on the cocktail bar, surrounded by different types of seating: low lounge, high sofa, standing and dancing.

The materials and ambiance is trendy and feminine, yet casual and vintage. This allows to feel comfortable in the day time for lunch as well as afterwork drinks or late night party with international DJs.

Design: NE-ON
Photography: Derryck Menere

Whisk kitchen shop, New York
Under the expert eye of former Nordstrom staffer Alejandra Remijio, they als...
Hilton “Centro Histórico” Hotel Spa & Fitness Center by Pascal Arquitectos, ...
In order to extend the business traveler’s stay over the weekend, a Fitness ...
Lille Perle Jewellery by Heterarchy, Royal Leamington Spa - UK
Flooring is a dark wood finish, laid diagonally across the space. In contras...
Oliver Bonas store, London - UK
The neutral tones work perfectly against the eclectic mix of homeware and fa...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *