Archive for the ‘office’ category

Fossil headquarters by Corgan Associates, Richardson – Texas

November 20th, 2012

In keeping with the brand identity of the company, the ‘vintage modern’ styling of the space comes out in the use of materials like cement, exposed steel, reclaimed wood and exposed brick.

c-28c headquarters by Archohm Studio, Noida – India

November 19th, 2012

The main building is divided into five components, each of which are defined and exaggerated by the use of distinct materials; concrete, glass, brick, stone and metal. Each component has been designed keeping in mind climatic, contextual and functional requirements.

VSA Partners office by Brininstool + Lynch, Chicago

November 18th, 2012

VSA Partners office by Brininstool + Lynch, Chicago

Concrete Headquarters by Concrete, Amsterdam

November 17th, 2012

A bright, young space containing functional and personal design interventions, a communal kitchen space for their bi-monthly lunches, two meeting rooms, one formal for clients and the other geared towards brainstorming and socializing on comfortable sofas.

Googleplex offices, Mountain View

November 16th, 2012

A key characteristic of the Google Campus that makes it so special is its playfulness and just overall fun feeling. The architects noted that Google “valued play as immensely important – allowing employees to treat the world as a massive ground for experimentation.”

Macquarie Group headquarters by Clive Wilkinson Architects, Sydney

November 15th, 2012

Variously sized meeting and board rooms are distributed around the central atrium in the form of radically cantilevering pods. Large expanses of glass, minimal partitions, and airy workspaces maximize connectivity amongst workers.

Hybrid office by Edward Ogosta Architecture, Los Angeles

November 14th, 2012

Existing somewhere between furniture and architecture, these hybrid-objects infuse the office functions with new iconographic presence, and abstractly reference nature and the surrounding city.

Accesolab office by usoarquitectura, Mexico City

November 13th, 2012

A very simple architectonic program, adapted to the space characteristics, was set out in a 1,000 sqm area. The confidence of the clients in the project was transformed in a central square area for the operative zone with the private offices located close to the facades with windows.

Botín Foundation office by MVN Arquitectos, Madrid

November 13th, 2012

The main objective of the architectural concept is the use of natural light, infilled windows and skylights have been reopened. The internal structure has been modelled to create a large atrium for the main lobby, where light and natural vegetation combine to create a meeting place.

Hue plus photo studio by Schemata Architects, Tokyo

November 12th, 2012

The alternative space Hue plus is a series of facilities seamlessly integrated into the photo studio, where the visual expression of ‘eating’ is the particular subject of photographic exploration.

Autodesk offices by HOK, San Francisco

November 11th, 2012

The design focuses on reusing existing materials and systems. The team maintained a significant portion of the existing mechanical, electrical, plumbing and fire suppression system, minimizing new material or waste.

Cheap Monday office by Uglycute, Stockholm

November 10th, 2012

New head office and showroom for Cheap Monday, Stockholm 2010 by Uglycute.

Paga Todo corporate offices by usoarquitectura, Mexico City

November 9th, 2012

A big wood box, inserted respecting the surrounding design, greets everyday collaborators and visitors. Inside the box were located the reception, support area and interview halls, on top of it –with a panoramic view of the finance area- the personalized area to serve the dealers.

Yandex office by za bor architects, Istanbul

November 8th, 2012

Coloured smoked glass of separation walls and bright carpet panels have become key visual dominants of this office. Carpet panels can be seen not only on the floor, but also on effectively winding surfaces of white ceiling. Many of these details are made with recognizable Yandex search services icons, which have been scaled to human size.

PIDO/PAO office by People’s Architecture Office, Beijing

November 8th, 2012

Located in the center of Beijing next to the Forbidden City, People’s Architecture Office/People’s Industrial Design Office occupies the northeast corner of a traditional courtyard house. The renovation of the office involved exposing the house’s original wood beam structure.

Urban Outfitters corporate campus by Meyer, Scherer & Rockcastle, Philadelphia

November 7th, 2012

Housed in Philadelphia’s historic Navy Yard, this multi-phased corporate campus provides new design studios and office space for the company’s distinctive retail brands, while celebrating the idiosyncratic remnants of 125 years of shipbuilding. The design embraces both the history of the Navy Yard and Urban Outfitters’ modern culture by layering old and new.

Sony Music Timeline by Alex Fowkes, London

November 7th, 2012

The Sony Music Timeline celebrates 125 years of musical history covering almost 150 square meters of wall space in Sony’s Derry Street headquarters. Using just CNC cut vinyl as the sole medium, 54 columns measuring over 2 meters tall cover feature nearly 1000 of Sony Music’s signed artists from 1887 to the present day.

MR_DESIGN OFFICE by Schemata Architects, Tokyo

November 6th, 2012

The interior space is defined by the layout of the furniture, which has been meticulously designed. This enables the optimum use of the spacious interior, as it does not need partitions. Even in the meeting space, where partitions are usually required, we have established a free-flowing space by the use of umbrellas.

Pandora Internet Radio office by Eastlake Studio, Chicago

November 6th, 2012

Pandora’s Chicago office in Tribune Tower, references music genres, personalities, and places through integrated artwork and streaming music in public areas. Whimsical phone booths provide nooks for conference calls and heads-down work, while meeting rooms with fully glazed walls ensure that staff has full access to the spectacular views.

Swarovski UK Headquarters by M Moser Associates, London

November 5th, 2012

The finished office occupies one-half of a floor plate, wrapping partly around the building’s service core and atrium. The reception area is both open and visible from outside through the atrium’s glass walls, its boundaries loosely demarcated by two curvaceous, enclosed ‘islands’ accommodating a luggage/cloakroom and a pantry.