Archive for the ‘office’ category

Design Studio HQ by Archer Architects, London

February 4th, 2013

The brief centred around the need for a large flexible and stimulating studio encompassing a number of specific, multi-valiant, supporting spaces; comprising secure and open project rooms, a studio gathering and product display environment, a convergence demonstration facility, observation space and project rooms.

12th and Alder office by GBD Architects, Portland – Oregon

February 3rd, 2013

On this quarter-block site GBD designed a 6,000 sq. foot glass- and aluminum-skinned structure on top of the original 20,000 sq. foot, two-story building from 1920.

Selgas Cano Architecture Office by Iwan Baan, Madrid

February 2nd, 2013

Selgas Cano Architecture Office by Iwan Baan, Madrid

Microsoft offices by O+A, Redmond – Washington

February 1st, 2013

Spaces are built to address a variety of workspace needs – small focus pods address the need for concentrative space, studios create open spaces for collaboration and meeting rooms come in both formal and informal typologies.

Red Bull HQ by Jump Studios, London

January 30th, 2013

The offices occupy three floors, including a recent roof-level extension. To ensure movement of people through the building, we cut a series of voids into the floor plate and dropped a slide and a floating staircase through the middle, offering either visual or physical connectivity throughout.

Synthetic offices by envelope A+D, San Francisco

January 29th, 2013

Large cut-outs in the ground floor’s ceiling break the barrier between upstairs and down, with a slim steel staircase joining the two levels. A spatial gradient organizes the plan from front to back – public gathering spaces at the front, dining and meeting spaces in the middle and more private offices and a meeting space/den to the rear.

NOVA ISKRA design incubator by Studio Petokraka, Belgrade

January 28th, 2013

The interior makeover balances between intact, rough treatment of the pillars and walls, and custom elements specially designed for the space, all with the aim of serving the functionality of the concept.

IDL office, Portland – Oregon

January 27th, 2013

Then came the fun part- creating a contemporary space that would both reflect our philosophy and function just as well. One of our maxims at IDL is based on the ethic of collaboration, and thus all workspaces were created to encourage this type of communication and transparency, which meant open spaces and no office doors.

My Money Park office by OOS, Zurich – Switzerland

January 26th, 2013

Eight “tree houses” are available for one-to-one advisory sessions. In contrast to classic front-to-front advice situations, the tables, made especially for MMP, are designed to help advisors and clients see eye to eye and to work out things together.

AST 77 Office + Apartment,Tienen – Belgium

January 25th, 2013

Where as the office is made up of a black and white colour scheme, the living spaces uses warmer materials such as bamboo grass. The walls are made up out of concrete building blocks painted grey, that slightly change colours depending on the amount and direction of sunligh entering the house.

Dreamhost office by Studio O+A, Brea – California

January 25th, 2013

Against a canvas of white walls, a white exposed ceiling and, in some areas, white floor tile, we placed sharp graphics calculated to arrest the eye. Red patterns created by our environmental graphic designer give forward momentum to a series of long, low walls.

JWT office by M Moser Associates, Shanghai

January 23rd, 2013

M Moser set to work creating an office that brings the cafe environment to JWT. One area within the office is designed to mimic a cafe with the firm’s many awards lined up live beverages behind a bar. Tables are arranges for staff to sit down, be comfortable, and collaborate

BASF corporate offices by SPACE, Mexico City

January 22nd, 2013

There is a public space with meeting rooms, two of which will have a movable wall making it possible to use the space in a different manner. The small rooms have audio-visual equipment and a wall mounted screen and the large rooms have projectors and electric screens.

BGO Headquarters by Byn, Shanghai

January 21st, 2013

The concrete columns and roof-beams of the original structure were kept visible – bearing all traces of their past – and combined with warmer materials, including the wood on the floor and the black denim covering the outer skin of the mezzanine – an implicit reference to the brand’s identity.

GlaxoSmithKline’s office by AeI, Bogotá

January 20th, 2013

The result exceeded customer expectations, delivering the first office project in the country that eliminates assigned workstations or private offices. This functional and operational “shake-up” required the creation of complementary spaces that supported an open office such as a “quiet room”, informal open rooms, a “town hall”, and “high tables”.

Citrix office by Area Sq, Buckinghamshire – UK

January 19th, 2013

The brief to Area Sq was to create a high quality environment, suitable for staff and customer events, using the latest technology to showcase the current and future range of Citrix products as well as reflecting their strong brand image whilst being sympathetic to the Grade II building that they occupy.

Pop-up office by OHLAB,Palma de Mallorca – Majorca

January 18th, 2013

The POP-UP OFFICE is a concept for an office that is temporary, improvised, efficient, reusable, transparent, optimized, fast to implement and dismantle, it doesn’t waste resources… It is a simple and efficient guerrilla strategy.

Pinkeye’s headquarters, Antwerp

January 17th, 2013

The central element in the design of the 600-square-metre space is a dividing wall that runs the length of the work space. Clad in diagonally framed wooden beams, the wall’s interplay of lines creates structure and atmosphere, providing a framework that accommodates several more intimate spaces.

Henry Ford Health System by SmithGroupJJR, Michigan – USA

January 17th, 2013

A goal of this project was to uncover and preserve the history of the building while introducing a dazzling, high-tech environment which supports the generation of creative ideas and serves as inspiration for those who use it.

ARENA MEDIA Office by CUAC Arquitectura, Madrid

January 16th, 2013

The functional scheme prosecutes the elimination of corridors and places infrautilizados, offering a flexible system that rests(relies) on the existing walls of load as containers of space. For it we organized it round a polyvalent room, which we name ” ARENA ROOM “.