Archive for the ‘office & healthcare’ category

Lobbies by Tighe Architecture, Los Angeles – California

January 9th, 2017

The panels are affixed to walls and ceilings. In the lobby areas, they extend beyond the front door to form dramatic exterior canopies. White LEDs shine through holes in the metal panels. The patterning was inspired by raindrops in one building and a network of highways in the other.

MDCK child abuse multidisciplinary centre by All-In Living, Hoofddorp – Netherlands

January 9th, 2017

The high- backed chairs and walls create an intimate and safe environment. For the windows, we designed a pattern with trees to avoid being overlooked. But we did make sure that daylight can enter, because daylight has a major impact on your mood. And off course we provide plenty of play elements so the children can be entertained.

The Keenfolks agency office by Guillermo Santomà, Barcelona – Spain

January 8th, 2017

Conceived as an art gallery, the office has ivory walls that make an ideal setting for Santomà’s furniture. “It’s like an exhibition space,” he says. “The pieces really pop against the white backdrop.” Breaking the geometry of the space is a 2-m-tall hemispheric meeting room – or “cupola”, as the designer calls it – clad in 3-mm-thick MDF, transparent panels, mirrors and palm fronds, any of which can be detached and shifted to another position.

Stellenbosch University Faculty of Medicine by MLB Architects, Cape Town – South Africa

January 8th, 2017

The most significant material used in the project is that of the Hulabond aluminum screens. Part of the client’s vision was to have break-way spaces from the main auditorium that would have a visual connection with the campus surroundings.

GeoEdge offices by Samuelov Studio, Tel Aviv – Israel

January 7th, 2017

The tangible selection mix of concrete, wood and colored acrylic creates a space that integrates the sobriety of cyber enforcement and quintessential dynamism and FUN of an aspiring Hi-Tech company. Choosing relatively simple materials, dismissing extravagant “decor”, was not only a budgetary constraint, but also an ideological one, reflecting the company’s spirit.

Dental clinic by Studio Prototype, Ortho Wijchen – The Netherlands

January 7th, 2017

Angled white walls with large expanses of glazing frame vistas of the district and the surrounding landscape. The space is topped with a high roof made from aluminium profiled sheets that creates a spacious interior. To bring plenty of light inside, the architects inserted the skylight above a hallway in the centre of the space, bridging the ridge of the roof.

Discovery Network Benelux Office by DZAP, Amsterdam – The Netherlands

January 6th, 2017

Next to the bar where a Friday afternoon drink can take place, there is also a relax area in the form of a living room with sofa’s and of course a game computer. The lunch room is easily converted into a place where parties and gatherings can be organized. In this way the office fulfills the multi-purpose need of Discovery.

School Jean-Monnet by Dietrich | Untertrifaller Architects and CDA Architectes, Broons – France

January 6th, 2017

16 classrooms and 9 theme specific rooms as well as an entertaining area for after school activities provide spaces for 600 students. The building itself is constructed with concrete and wood elements. The facade of the main floor is covered with the famous local stone, the two upper floors impress with a wood facade.

Sberbank Office by IND Office, Moscow – Russia

January 6th, 2017

Sberbank’s office was designed in Agile format, and this is literally a huge step up in the country’s financial environment. The design provides for all the conditions needed. It streamlines the performance of bank’s staff, facilitates communication, and hastens the processes.

BigBek Office by SNKH Architectural Studio, Yerevan – Armenia

January 5th, 2017

The main goal of this project was to create an open workspace for up to 30 employees with a strict functional division in only 177 square meters. Besides the main workspace, the client asked for a lounge zone, a small kitchen and a meeting room. To keep the space as open as possible we made a decision to divide the functional zones without physical barriers, by creating optical ones.

BARGHINI store by Inside, Pistoia – Italy

January 5th, 2017

With this theme the design phase started which brought the arch. Devid Tabani to insert a natural flooring in cement paste to give a continuity to tie environments, targeted choices minimal exposure of the dress in the entrance gallery, creating a sharp contrast element of the past with the new furniture and the garden.

Dropbox office by Gensler, Sydney – Australia

January 4th, 2017

A number of integrated graphic elements add character to the design, including an inlaid metal ‘welcome mat’ sign embedded in the stone floor of the front entry which is unique to this Dropbox address. Elsewhere, images of Bondi Beach taken by local photographer Aquabumps, form large murals on walls and on the ping pong table, adding a distinctive Sydney flavour.

Polak Building by Paul de Ruiter Architects, Rotterdam – Netherlands

January 4th, 2017

The outfitting is playful and unconventional. The strip of wood separating the meeting area near the atrium from the walking routes is multifunctional. Along its length, this structure transitions from being part of the floor, to convenient seating, and even into functional work desks.

Spotless office by CCWS Interiors, London – UK

January 4th, 2017

The design isn’t about splashing corporate colours all over the walls. It’s a subtle collection of soft tones and hues, mixed with concrete reclaimed woods and contrasting retro-styled furniture and fabrics.

Peacock Technology office by .DWG, Surat – India

January 3rd, 2017

Wooden elements such an entrance door, stool legs, reception desk legs, some old furniture’s etc… were found from the old houses of city. Moreover student of fine arts were appointed to make the paper lampshades, partition from the ropes, and benches.

Adidas Runners club by Forbis Group, Warsaw – Poland

January 3rd, 2017

The concept uses a various types of lighting: decorative, rail, spotlights and general. Its characteristic feature are the neon signs, which refer to the Warsaw style of the communist era, just like the furniture of the polish design, including eg. The famous Chierowski armchair.

VMS Investment Group Headquarters by Aedas Interiors, Hong Kong

January 2nd, 2017

A strong hospitality element was created by positioning their café in the most prominent location at the entrance, providing immediate social connection to clients, visitors and staff. The material palette is a selection of warm and natural materials creating a comfortable and inviting environment, while accent colours, furniture and unique artwork provide the drama and excitement.

Health Plan San Mateo office by AP+I Design, San Francisco – California

January 2nd, 2017

The final solution is an open environment with abundant natural light, sweeping views to the surrounding hills, and motion-sensored LED lighting systems.

Viatec office by burø, Kiev – Ukraine

January 1st, 2017

Open ceilings, glass walls, a lot of textiles, plants and wooden floor together with tables from ash wood provide a rich and well-balanced design for 10 workplaces, meeting rooms and display area.

Urban Lime Office by Inhouse Brand Architects, Cape Town – South Africa

December 31st, 2016

The client’s brief to Inhouse was to recreate the style of a luxurious New York corporate management office. It was important to steer away from the stark character of Urban Lime’s previous offices.