Archive for the ‘eyewear’ category

Linda Farrow’s Paris store by Sheridan&Co, Paris – France

September 14th, 2017

While the interiors’ colour palette is neutral, the play on different material textures – from stone and marbling effect to brushed metallic – amplifies light and space, allowing the eyewear displays to take centre stage.

Lost Garden flagship store by NiiiZ Design LAB, Seoul – Korea

September 9th, 2017

The store space of Lost Garden expressesthis intention of the client to respond sensitively to trends in every nook and cranny, like hidden treasure. The harmony of masculine black and ruggedness forms abackdrop, in the center of which sits a cool circular structure expressing the infinite variability that Lost Garden aspires to. This circular structure delivers the brand message in an eye catching manner, rotating 360 degrees around its center with images of Lost Garden’s products being projected on it.

CARIN flagship store by NiiiZ Design LAB, Seoul – Korea

September 7th, 2017

Planterior, the combination of plant and interior, is an effective method of eco-friendly and emotionally appealing design. A new sunglasses showroom has been making waves in the famously trendy Hongdae neighborhood for its lively planterior and unique laboratory concept.

VAVAS & Projekt Product eyewear shop by NiiiZ Design LAB, Seoul – Korea

September 7th, 2017

Gentle Monster store, Shanghai – China

September 6th, 2017

An evocative retail space has been created, using different materials, artful objects and nifty, moving installations that all allude to the aforementioned theme.

Ace & Tate eyewear store by Spacon & X , Copenhagen – Denmark

August 22nd, 2017

Spacon & X found inspiration for the decor by imagining what the studio of avant-garde artist Franciska Clausen would look like. The Danish cubist painter often worked with primary colour combinations.

Gentle Monster eyewear store, Chengdu – China

August 14th, 2017


Situated at Taikoo Li, an upscale shopping mall in the heart of the city, the store occupies a spacious two-storey unit.

Ace & Tate by OS & OOS, Eindhoven – Netherlands

August 9th, 2017


OS & OOS dismissed bland carpets and tiles reminiscent of medical examination rooms in favour of raw concrete in line with Eindhoven’s historical architecture style.

Oriental Vision Flagship store by Prospace Asia, Guangzhou – China

July 26th, 2017

A Simple geometric pattern was used as a key design feature that was applied to various screens and lamps within the store to create the dominate design language. This language provided both visual and tactile interest and through its use of materials such a gold plating and gamboge yellow; it allowed areas such as the sunglasses wall to become a focus in the store to drive interest and sales.

Götti Store by Thomas Frischknecht, Lucerne – Switzerland

July 18th, 2017

The straight-lined interior offers the ideal setting for the minimalistic titanium and acetate eyeglasses. What is also new is the entire assortment of the Götti Dimension, manufactured using 3D printing technology and the innovative Götti Perspective rimless project will be presented. The interior was kept completely in black and white, combined with a massive oak parquet.

Viu boutique, Copenhagen – Denmark

July 3rd, 2017

For this setting, cues have been taken from Danish traits and values, such as closeness to nature and ecological thinking, and these are captured by the use of natural and sustainable materials.

Papyrus Gallery by Atelier.Archi@Mosphere, Seoul – South Korea

June 30th, 2017

The key components of the ‘Multi-Functional Platform ’which includes the‘display device’,‘art marketing components’ and ‘visual character devices’ are implemented in the‘Wall Module System’using a consecutive line.

Ace&Tate eyewear boutique by Weiss–Heiten Design, Belgium

June 29th, 2017

We are happy to share some pics from our recently finished project in Belgium: The Gent signature store for ace&tate.

Spareparts store by Cutler at Yorkdale Mall, Ontario – Canada

June 22nd, 2017

Using a contrasting black and white palette to serve as a blank canvas, the products add the embellishment, just as they will for the customers. The primary material palette consists of glass, powder coated and perforated metal, porcelain tiles and varying texture and sheens of laminate.

Salon de Papyrus by Atelier.Archi@Mosphere, Seoul – South Korea

June 16th, 2017

We decided to stay true to the purpose; a retail space that needs to generate profit while expressing the values of PAPYRUS. Moreover, we intended to present the deep comprehension for eyewear that PAPYRUS has and create a comfortable shopping experience for the customers.

Dion Lee store by Akin Creative, Sydney – Australia

June 5th, 2017

The space is uncluttered, and is furnished by just two sculptural concrete volumes, one being a display, and the other serving as sales desk, in addition to a wall with shelving at the far end of the store.

OKIO eyewear boutique by Taller KEN, Guatemala City – Guatemala

June 2nd, 2017

A large circular “oculus” skylight serves to light to the interior complemented by spotlights focused on the merchandise. A custom display bar and cashier stands underneath the skylight at the center of the space.

Barton Perreira store, Villotta di Chions – Italy

April 21st, 2017

The architectural luminaires Okkio 55 AD and Okkio 80 AD are ceiling mounted and enhance every single element of Barton Perreira’s store discreetly but with extreme precision: luxury becomes the absolute protagonist of space because of light.

Crystal Vision store by Masterplanners Interiors, Perth – Australia

March 31st, 2017

From the engaging shop front display and entry, to the bespoke ceiling and lighting applications, as well as the custom-made retail display systems, simply put, this project showcases Masterplanners attention to detail in the quality of design and execution.

Vision Works Optometry by Creative Shop Retail Shopfitting, Midrand – South Africa

March 4th, 2017

The client wanted an unusual, eye catching interior to entice foot traffic into the store. Furthermore, care had to be taken to maximise the circulation space and fit the private consultation rooms into the final design.