Archive for the ‘wellness & fitness’ category

Fitness First Palladium by White Studio Architects, Mumbai – India

December 8th, 2017

The club features details that amplify key architectural elements of the space, with earthy tones – rustic textures of beige coloured exposed concrete, wooden ceiling, brick walls and lighting accents creating an urban yet industrial space.

700 Fit Club by PickTwo Studio, Bucharest – Romania

November 22nd, 2017

The interior design concept revolves around a powerful contrast: concrete versus technology. Thus, the design proposal had to fit a very functional environment with cutting edge professional equipment.

Bio Ritmo Morumbi Town by FAL Design Estratégico, Sao Paulo – Brazil

November 2nd, 2017

“All gyms into one” concept focuses at metropolitan young people and plays with their senses through light, sound and temperature. This dynamic atmosphere is linked to the training classes and aims to improve exercises results.

KO by Basebody by dongqi Architects, Shanghai – China

October 20th, 2017

KO by Basebody by dongqi Architects, Shanghai – China

Pilates the Balance studio by Vonsung Studio, Seoul – Korea

October 11th, 2017

Natural stone lines the walls and floor, with leafy plants adding a living green to the organic palette. The stone is complemented by sandy colours and light wood accents.

Endota Spa by Studio Ginger, Melbourne – Australia

August 17th, 2017

Studio Ginger’s job was to design a new fit-out that would place product centre stage, attract more foot traffic and increase sales. On a purely retail level, the designers’ response has been transformative.

BECYCLE fitness studio by götz+bilchev Architekten & Lien Tran & DRAA, Berlin – Germany

July 29th, 2017

Whereas traditionally gyms have pursued a more neutral or even aseptic atmosphere, our proposal follows a contemporary spirit of uniqueness and simplicity by acknowledging the less pristine and natural side of things. Where old or even decay doesn’t imply outdated but quite the contrary, an opportunity to find distinctiveness.

Oriana beauty salon and spa by SUPERFUTUREDESIGN, Jeddah – Kingdom of Saudi Arabia

July 21st, 2017

Sound absorbing ceiling curved panels, inspired by the sound waves, penetrate into the hairdressing salon and often come down to the floor giving more privacy in the stations. A vertical garden acts as a focal feature while separating the environments. The use of natural woods, marbles and warm colors complete the look, converting the 870sqm in a unique and relaxing retreat.

Metabolik gym club by Red Banana Studio, Aix en Provence – France

July 15th, 2017

Each space is designed so that the training session is a true experience where the immersion is total. In the «Force» room, the atmosphere is dark, the materials resume the codes of the industrial or docks areas. The lighting is concentrated on the machines while in the room “Mobility” the atmosphere is relax with the use of oak or anatomical patterns.

LET’s RIDE Lafayette by DAS-studio, Paris – France

June 26th, 2017

The same brass is used for the lights that are custom made to fit the space and within shelfs and counter top of the lobby. Concrete for which DAS-studio has a particular affection, was used to cast the front desk.

S4 Spa&Salon by Pristine Design Studio, Bangalore – India

June 22nd, 2017

Designing the interiors for S4 Salon and Spa, was a unique experience for many reasons. The requirement was to style it as cosy, young, and contemporary.

Sana Sana Pilates by Nan architects, Porriño-Galicia – Spain

June 20th, 2017

The materials and the light that surround them contribute to the sense of calm. Server and served spaces form an architectural and aesthetic continuum where the warmth of the wood contrasts with the nakedness and apparent coldness of other materials.

The Cooper Aerobics Health and Wellness Centre by Shopworks, Nanjing Loashan – China

May 16th, 2017

One of the main challenges was to specifically target and communicate with Chinese customers whilst maintaining a western brand image. This approach was fundamental in the redesign of the Cooper logo, brand idenitity and Cooper centre concept.

WoW Lab by Wutopia Lab, Shanghai – China

May 16th, 2017

The gym’s current situation is a glass box. Transparent glass creates an open illusion, but is actually a cell which we want to break. We see WoW Lab as a complex system that grows, it needs to break through its own boundaries.

MTM Skincare spa by More Design Office, Chengdu – China

May 15th, 2017

As guests climb the stair the ceiling folds over and the walls are lit by hidden uplights creating a warm and comforting environment.

Fitness First gym by White Studio Architects, New Delhi – India

April 21st, 2017

The approach had been a very Eclectic-Contemporary, in all the 6 clubs present in India. Different zones speaking different languages, without a unifying theme to the overall aesthetic to the club.

THE BODY gym by fan Inc., Tokyo – Japan

April 19th, 2017

THE BODY RIDE has a wide variety of the latest training machines such as “Skillmill” and the completely private shower rooms with various bath amenities, producing the atmosphere of a high-end private gym.

THE BODY RIDE #GETOVER by fan Inc, Roppongi – Tokyo

April 18th, 2017


THE BODY RIDE is a custom-made gym offering “Third wave workout” optimized for each member’s objective and style.

Estoril Praia FC Clube 39 by Yaroslav Galant, Estoril – Portugal

March 24th, 2017

ű

The new dynamic structure has been constructed on a roof of an already existing building. “Clube 39” includes offices and the universal transformable space, which joins restaurant, training center, conference hall, museum and open terrace facing training fields.

Tennis clubhouse by Paul Le Quernec, Strasbourg – Belgium

February 28th, 2017

The architects introduced dome-shaped roofs to bring plenty of natural light into the space. Thin light-filled slits emphasise the shape of the wells as they extend upwards. The floors below these natural spotlights are treated with beige resin, which changes into a deep orange towards the room’s borders and corners. The intention of the rough gradient is to increase the day light effect.