Posts Tagged ‘aesop’

Aesop store by Suh Architects, Seoul – South Korea

March 20th, 2017

Central to the store, a steel vessel for Aesop’s skincare bottles bears not only the weight of the main counter but the store’s identity. This ‘perched’ smooth mass is crafted from 3mm rolled steel whose shade was carefully coordinated with the indigenous Korean quartz and felts selected.

Aesop store by Alain Carle Architecte, Montreal – Canada

March 17th, 2017

The notion of nature is continued and explored through the three birch trees that goes straight through the ceiling and stands at the heart of the space as a visual focus. The element of water brings to mind a sense of contemplation, fluidity and its changing states.

Aesop store by Tacklebox, San Francisco – California

March 16th, 2017

Copper was chosen in reference to the stills used to produce whiskey at the A P Hotaling warehouse – once the West Coast’s largest whiskey repository – in which the store is located. Two of these are wash basins, which feature in most Aesop stores to allow customers to test the different skin products.

Aesop store by Ryan Russell, Doncaster – UK

March 3rd, 2017

Soft colour and a palette of simple materials, tiles, plywood and steel, are subverted through unique applications of texture and composition to engage and uplift the customer.

Aesop store by Tacklebox, Washington DC

February 22nd, 2017

The studio, led by designer Jeremy Barbour, again opted to recycle a high volume of material at this retail space in DC. The team took 30,000 southern pine sticks – traditionally used to dry leaves at Georgetown’s tobacco barns – and repurposed them as a wall covering. The individual rectangle-section rods were cut and arranged into an uneven mosaic across the eastern wall of the corner unit, creating a “dynamic rippled surface”.

Aesop store by CASE-REAL, Sapporo – Japan

February 6th, 2017

For the display shelves and other fixtures where function is needed we will use vibration finish stainless steel which incorporates with the grey color of soft stone well. We aimed to portray the man made artifacts co-existing with the harsh side of nature, also considering the entire store atmosphere a single saucer to catch all the products shown.

Aesop facial appointments Pop-Up salon by Paulin, Paulin, Paulin, Paris – France

January 25th, 2017

As a passionate admirer of Paulin’s work, the cosmetics brand’s internal architect Jean-Philippe Bonnefoi formed a relationship with the French Design Company, and this eventually led to creation of this space. Aesop Facial Appointments comprises of three rooms, all furnished with specially selected pieces designed by Paulin, Paulin, Paulin, and aims to offer soothing getaway from the city’s hustle and bustle.

Aesop stores by Frida Escobedo, Tampa, Miami – Florida

December 29th, 2016

Threads are droopily suspended across the back wall and front window of the store, mimicking the form of a hammock. Mexican studio Taller Tornel handcrafted the sink and cash desk from concrete, leaving a ribbed finish. Meanwhile, products are displayed on driftwood-like tables, as well as wall-mounted shelves.

Aesop store, London – UK

November 15th, 2016


Created by Aesop’s in-house design team, the palette of the interior is modern yet well-adapted to its surrounds, featuring used molded plywood, reclaimed parquet flooring and brass detailing.

Aesop store by Torafu Architects, Seoul – South Korea

November 10th, 2016

The focal point of the space is a centrally positioned stainless steel counter, also painted in a blue shade, and which functions as point-of-sale and is fitted with two demonstration sinks. Suspended above, and fixed with lamps, an architectonic network of interconnected pipes delivers water to the sinks. The new Aesop boutique carries the brand’s full range of skin, body, and hair care products.

Aesop store by einszu33, Munich – Germany

October 30th, 2016

Local design studio einszu33 soberly mixed materials and untamed textures to generate a simultaneous feeling of balance and tension: a rough concrete ceiling and screed floor find their counterpoint in polished, pale surfaces, brass floor inlays and fixtures, upholstered wooden cabinets and a textile wall in a blushing hue.

Aesop store by Pattersons, Auckland – New Zealand

October 3rd, 2016

Exposed whitewashed bricks have been paired with recycled and newly lacquered rimu timber, covering both the floor and two walls. The furnishings comprise of beautifully crafted metal cabinets and shelving, a sales desk, and last but not least, Aesop’s prerequisite shop attribute, a concrete sink embedded in a metal framework.

Aesop store by Fernando and Humberto Campana, São Paulo – Brazil

September 8th, 2016

The countertops and product displays are all composed of the same bricks, and paired with sisal fibre on the walls to further enhance their specific decorative appearance.

Aesop Store by einszu33, Leipzig – Germany

August 26th, 2016

Within the rough concrete façade, the interior features green- and grey-hued walls lined with shelving composed of powder-coated metal and translucent glass tiles, reflective of the industrial uniformity that characterised Leipzig when Germany’s East and West were demarcated.

Aesop store by Norman Kelley, Chicago – Illinois

August 23rd, 2016

Black steel shelves and alcoves laid into these brick walls serve as simple, eye-catching product displays, while low-profile armoires made from black-stained white oak serve as stylish cash desks and demonstration areas.

Aesop store by Torafu Architects, Sendai – Japan

August 4th, 2016

The store itself is compact and measures only at 6 meters by 7.8 meters wide. Torafu Architects left the shopfront completely open, meanwhile the product display is embedded into the panelled walls. The back subtly frames and separates the retail space and the sink.

Aesop store at Newoman by Torafu Architects, Tokyo – Japan

July 5th, 2016

Two pillars, incorporating shelving, are situated on one side of the unit, while a lower and elongated cabinet marks the opposite perimetre. A unit with sink protrudes from one pillar, and a detached sales counter is placed in the middle.

Aesop store by Snøhetta, Oslo – Norway

July 2nd, 2016

Drawing inspiration from the woodworking technique intarsia, this motif inspired meticulously crafted three-dimensional oak panels. These bespoke panels clad the wall and counter giving volume and a sense of authenticity and calm.

Aesop store by Russell & George, Bangkok – Thailand

June 14th, 2016

The aesthetic takes cues from elements found in traditional Thai buildings, such as stepped details, ordered geometry and multiple eaves, and translated into a tiered cubic structure that seemingly telescopes out from a blackened steel counter.

Aesop ION store by Snøhetta, Singapore

May 18th, 2016

Inspired by the site’s history, Snøhetta, the firm behind the recent SFMOMA extension, used a collection of materials, colours and forms to create what they call an “upside-down forest”. A dark sisal carpet references the orchard floor, while thin timber battens hanging from the ceiling suggest a series of tree trunks.