Posts Tagged ‘architecture’

Philips Lighting stand by Totems, Düsseldorf – Germany

July 17th, 2014

For this project we found inspiration in a painting of the famous Dutch artist and architect named Theo van Doesburg (1883-1931), ‘Maison d’artiste’. It expresses a search for new ways and boundaries that reflects Philips’ pioneer spirit.

Soundcloud headquarters by Kinzo, Berlin – Germany

July 2nd, 2014

The only substantial alteration to the structure’s original architecture can be found between the two lower-most levels: Here, a two-storey atrium and staircase now serves as the main hub of communication for the new SoundCloud universe.

VENICE ARCHITECTURE BIENNALE 2014! South Korea Pavilon

June 14th, 2014

The South Korean pavilion hosts an exhibition involving almost 40 projects, which together aim to demonstrate the potential of a unified Korea by bringing together and interrogating the architecture of both cultures.

VENICE ARCHITECTURE BIENNALE 2014! German Pavilon

June 13th, 2014

Named Bungalow Germania, the project seeks to capture the spirit of a building that became ubiquitous in the West German media across the tenure of the Bonn Republic. This is juxtaposed against the architecture of the German pavilion, which was extensively remodelled in 1938 in the spirit of the German Reich.

VENICE ARCHITECTURE BIENNALE 2014! British pavilion

June 12th, 2014

At the centre of the pavilion is a seven-metre-wide earth mound, with stairs on two sides allowing visitors to climb on top. According to the curators, the mound was a notable landscaping feature in many housing projects, including Arnold Circus and Robin Hood Gardens.

VENICE ARCHITECTURE BIENNALE 2014! Kosovo Pavilion

June 10th, 2014

The Kosovo Pavilion is located at the Arsenale, as part of the 14th Venice Architecture Biennale.

Casale del Principe spa and wellness center by Alberto Apostoli Architecture, Monreale – Italy

June 6th, 2014

Of modern and refined design but that does not omit reference to the elements of Sicilian culture, the Spa is characterized by its relationship with the extraordinary architectural complex in which it is inserted, the nature, its flora so rich and unique,and its territory.

Burgan Bank’s Private Banking Centre by I-AM, Istanbul – Turkey

June 6th, 2014

I-AM created a powerful, eye-catching and inspiring landmark with strong, bold and defined movements ensuring both a functional space where operational requirements could be met, and where a tailor-made and elegant customer experience could be offered.

Hotel Agglomeration by Gardera-D Architecture, Bayonne – France

June 5th, 2014

Hotel Agglomeration by Gardera-D Architecture, Bayonne – France

Enercon at Hannover Messe 2013 by Ache | Stallmeier, Hannover – Germany

May 31st, 2014

The turbine house of an E-115 wind energy converter is the heart of the stand. In keeping with the company‘s current corporate design, the new stand concept is meant to underline the high design standards of Enercon products.

A-Chair by jehs+laub for Brunner

May 22nd, 2014

Elegant yet unique – these are the important design characteristics of A-Chair. If you regard it from the side, the silhouette is reminiscent of the letter “A”, hence its name. An essential component of the design concept is the slim legs.

Euroshop Düsseldorf 2014 – Burkhardt Leitner by Ippolito Fleitz Group

May 15th, 2014

The external skin of the stand delivers the first surprise. Fabric has been stretched across the ‘constructiv pila’ system from both sides to create a very special effect. On the outside, a transparent black gauze creates a consistent and homogenous surface, upon which the rhizoid inner fabric casts a tantalising shadow play.

WALTER KNOLL stand at imm cologne by Ippolito Fleitz Group, Cologne

May 14th, 2014

The basic layout of the exhibition stand takes the visitor on a meandering journey through different spatial scenarios. Different sections of the stand are delineated by means of a black carbon-fibre curtain that was specially developed for this exhibition.

MY STOP motorway restaurant by Barmade Interior Design, Switzerland

May 10th, 2014

The design is based on a wooden element which is 48 meters long and occupies the whole length of the room. Out of this element the central tables are formed in different heights. The wooden line symbolizes the traffic connection from north to south throughout the whole canton Uri.

Emergency plastic crates shelter by LAU architecture students

May 9th, 2014

Studio instructor Richard Douzjian requested for the temporary structures to be developed from common, everyday objects that are easily accessible to people all-over the world, as many refugees are forced to incorporate such materials into creating their own living environments.

LEICA Geosystems booth by stengele+cie at Intergeo 2013, Essen – Germany

March 27th, 2014

From the keynote address to product innovations, the red and white look came to life last year at the world’s leading congress fair for geodesy and geoinformation. Visitors were delighted by the feeling of openness and the clear structures, which ensured quick orientation and targeted information.

Brescó Chocolate shop by desafrà, Barcelona – Spain

March 21st, 2014

Shop area has got the right characteristics to display the products, taking special care of right distribution, density of product, lighting… to enable a right perception to dignify the product. On top, the length of the refrigerated displays, the distribution of points of sale, etc. fulfill the requisite to avoid agglomerations and to allow to be served individually.

Viacom office by Architecture + Information

March 9th, 2014

Viacom worked with Architecture + Information in 2012 to renovate their offices. The project features a white base color with splashes of color found throughout the office’s furniture.

Selgas Cano Architecture Office by Iwan Baan, Madrid

February 2nd, 2013

Selgas Cano Architecture Office by Iwan Baan, Madrid

Graffiti Cafe Studio MODE, Varna – Bulgaria

May 17th, 2012

We built up the interior as natural continuation of the architecture. By functional design we separated the area into two zones: the front zone was incorporated into the exterior creating public space and feeling of console silhouette of the building; the rear zone was separated through floor and roof design that allowed reducing depth of space while keeping the panorama.