Posts Tagged ‘blackened steel’

Digital Media Company Headquarter by Olson Kundig , New York City

October 12th, 2017

Very little of the building’s original structure is covered up. Overhead ductwork is left exposed, original steel columns protrude from new walls and original brick walls remain visible, revealing the building’s historic underpinnings while offering functional work and performance space to employees and guests.

Edward Beiner store by MNA, Disney Springs, Orlando – Florida

October 7th, 2017

Supported on slender posts along the walls, large backlit display boxes of tarnished brass and blackened steel are each topped with picture lights like paintings in a gallery. Each “canvas” is divided into a grid that allows ultimate flexibility in display and subtly equates the product with artwork.

West Elm Headquarter by VM Architecture and Design, New York City

August 2nd, 2017

VMAD worked with West Elm to create a timeless and sophisticated space – more like an art gallery than a trendy office environment. VMAD wanted to develop an environment that celebrates and showcases the brand’s design aesthetic, one that incorporates custom artistic elements created by west elm’s world design partners and local Brooklyn artists.

PAUSA Restaurant and Bar by CCS Architecture, San Mateo – California

July 20th, 2017

The design of PAUSA is meant to evoke a modern Italian experience with crafted materials and sophisticated lines within an open and light filled space. Large sliding doors and sidewalk dining welcome passersby to join the convivial bar atmosphere or stay for a meal.

Nobu Downtown restaurant by Rockwell Group, New York City

July 3rd, 2017

Situated right in the middle, in between four massive columns, is a circular bar marked by backlit onyx panels and situated right below a suspended brushstroke sculpture inspired by calligraphy, and which serves as a focal point of the space.

At Six hotel by Universal Design Studio, Stockholm – Sweden

April 28th, 2017

The monochrome interior contrasts shades of warm grey and highly textured natural materials with soft furnishings and classic furniture editions. The aim was to reinterpret the brutalist aesthetic of the building and the immediate architectural landscape of Brunkebergstorg Square.

Treves & Hyde by Grzywinski+Pons, London – UK

April 4th, 2017

We designed the restaurant to be as warm, welcoming and happy (and even appetizing) at night as it is during the day, and created the joinery and furnishings to look better with some wear and tear after heavy use. Natural stone, ceramic, brass, timber, concrete and blackened steel feature heavily in a bold but limited palette and we designed in a lot of room to accommodate generous amounts of vegetation in aged terra cotta.

Stomping Ground restaurant by Studio Y, Melbourne – Australia

December 14th, 2016



Designed by Studio Y, the space is considered in approach with vintage-industrial finishes featuring Carrara marble, timber and blackened steel.

Nightrider jewelry by 555 International, Denver – Colorado

November 29th, 2016

In the back room, specialty jewelry is highlighted at center display cases, flanked by dark wood cabinets with waterjet designs cut through their solid side panels.

Silicon Valley Staffing Group Offices by Kava Massih Architects, Oakland – California

July 22nd, 2016

To open up the interior, we removed the dropped ceiling to expose the existing roof joists, and added skylights to bring in natural light. Curved and angled walls below the joists create a sense of movement and expansion when walking along the hallway.

HAP Capital office by Fogarty Finger, New York City

June 28th, 2016

Playing into existing industrial elements of the space, from exposed concrete floors to bell-shaped columns, select elements such as wood slat ceilings, blackened steel frames, and contemporary linear lighting were added to create a balanced and open working environment.

Neustar offie by STUDIOS Architecture, San Francisco – California

June 16th, 2016

An anodized aluminum art piece serves as a scrim between stacked conference rooms and the stair, allowing for a sense of privacy without blocking views in or out.

Aesop store by Russell & George, Bangkok – Thailand

June 14th, 2016

The aesthetic takes cues from elements found in traditional Thai buildings, such as stepped details, ordered geometry and multiple eaves, and translated into a tiered cubic structure that seemingly telescopes out from a blackened steel counter.

Neustar offices by STUDIOS Architecture, San Diego – California

June 10th, 2016

Angled wood panel walls and recessed seating nooks provide a buffer between work areas and more active zones. The design employs color blocking to denote quiet concentrative spaces in calming blue with lively collaborative areas in vivid yellow.

Enovos store by ppm, Luxembourg

April 20th, 2016

White brickstone, hardwood floors and an industrial window in blackened steel are creating an authentic loft character. Copper and gold tones apply a certain warmth to the area.

CARSON STREET flagship store by Emporium Design, New York City

March 3rd, 2016

Custom stainless steel display racks line the floor, including a unique system that is designed to cantilever from the century old cast iron columns. The store features natural walnut and birch legged tables, polished concrete display pedestals, and frosted milk white privacy glass in the fitting rooms.

Canto Corvino Restaurant & Bar by B3 Designers, London – UK

November 6th, 2015



A new modern Italian restaurant and bar, Canto Corvino, has opened in the heart of Spitafields.

King Cole Ducks office by Studio Forma, Newmarket – Canada

October 5th, 2015

The design incorporates natural finishes reflecting the company’s commitment to natural farming. Rustic modern aesthetics permeate an open floor plan with modern furniture, polished concrete floors, reclaimed barnwood with blackened steel, and exposed architectural elements which suit the company’s dynamic and progressive profile.

Aesop Store Renewal, Melbourne – Australia

July 8th, 2015



Launched eight years ago, the Aesop store on Melbourne\’s Flinders Lane was one of the brand\’s first to open and help cement the brand\’s reputation for innovative store design.

Chai Ki Restaurant by DesignLSM, London – UK

July 1st, 2015



DesignLSM, have recently completed the interior design for Chai Ki in Canary Wharf.