Posts Tagged ‘ceiling’

bw LIVE office by Studio Alexander Fehre, Munich – Germany

May 12th, 2017

In line with the desired simplicity of the overall spatial impression, both floor and ceiling are in the most part dedicated to function. Only the central workplace island has an underlay of carpeting to distinguish this area as a distinct unit.

Apple store by Bohlin Cywinski Jackson, Palo Alto – California

May 8th, 2017

As one moves from the front room to the back, the atmosphere changes to a feeling of enclosure. The ceiling gives way to a tremendous glass roof, sunlight plays along the floor, and the sounds of customer activity quiets down. Dedicated to service, training and accessory retail display, the sense of privacy supports the company’s ambition for a place of gathering and learning.

Saatchi & Saatchi office by M Moser Associates, New York City

February 13th, 2017

The interior open plan has a floating linear slot wood ceiling strategically placed to create hub areas where collaborative spaces have been created.

Hotel Mapp by JYCArchitect + DCDAssociates, Taichung City – Taiwan

January 30th, 2017

As a design hotel, Hotel Mapp offers a different lodging experience than that of standard business hotels and motels. It may be low-key in a way, but it is the design that makes travelers feel at ease, while enjoying the deeper meaning of coming home.

NOVELLO by collectors store by icemoon, Tokyo – Japan

January 27th, 2017

I aimed to emphasize a pillar as the icon of this store by giving an indirect lighting and white concrete blocks to the pillar as comparison with the textures of woods.

Brooks Brothers Fashion Boutique by Stefano Tordiglione Design, Hong Kong

January 23rd, 2017

A new set of vintage display tables was introduced to fill the floor space, attaching with low displaying units such as trunks and antique small tables for a dual display system. The iconic grayish mosaic is used in this shop in combination with the dark walnut wooden flooring in order to create the different zoning.

Hotel Dombóvár by Csiszér Design, Dombóvár – Hungary

January 23rd, 2017

The long bar along the side ends up in a reception area. A separate dining room was shaped up with exclusive wallpaper design and lighting elements. Regarding the colours and tones dark flooring and light pastel were designed. The ceiling got an interesting pattern round with built-in LED solution.

Nurai restaurant by 4SPACE, Dubai – UAE

January 23rd, 2017

Decided to bring the hexagonal shape with circle to form of domed ceiling structure, so that we can feel the curvature of the moon. And added hexagonal lusters with white acrylic gives the resemblance of the real moon. Mixing the ceiling structure with a wooden texture gives more depth to the focal point of the concept.

Sony PlayStation shop by studio IMA, Seoul – South Korea

January 9th, 2017

For expressing the floating space, we decided to increase the flooring queries white and reflection values (gloss) more than before so that the ceiling circular illumination is better projected.

Atelier Peter Fong by Lukstudio, Guangzhou – China

January 3rd, 2017

Large cut-outs connect the café to the exterior and frame the surrounding greenery. On the inside, white ceiling pockets and wooden niches create a sense of intimacy.

Cafe Lani Bakery and Restaurant by Wanderlust+, Honolulu – Hawaii

December 28th, 2016

Using the significant ceiling height to its advantage, spatial depth and use of light was carefully planned. The open kitchen and bakery enticed customers with the smell of fresh baked goods and lively atmosphere. The floor plan went through numerous layouts to maintain visual interest, maximize seating count, and support operational function.

Lin Mao Sen tea shop by Ahead Concept, Taipei City – Taiwan

December 24th, 2016

The perspective along the ceiling border to the pillar structure conveys dynamic interaction. The large wooden plaque in the hall implies Eastern Heritage and thus extends the continuity of cultural connotation. Listed in a symmetrical order, the value principal is derived from a metaphor for the spatial texture of oriental residence.

Madonna della Misecordia exhibition by Migliore+Servetto Architects, Milan – Italy

December 19th, 2016

From here, crossing the graphic wall, the visitors find themselves at an elevated position overlooking the wide “Sala Alessi” at the centre of which is a system made of veiled walls which frame and host the “Madonna della Misericordia”, surrounded by a light frame.

Juwelier Bielert by Heikaus, Neustadt – Germany

December 19th, 2016

The first eye-catcher upon entering the store is a dark, completely mirrored ceiling opening with a highlight lamp made up of 120 individual LED glass spheres. This elaborate ceiling design has a brilliant and very elegant effect. Surrounding light strips give the room a generous and airy appearance while supporting the straight lines of its modern furnishing.

Gelateria Siciliana by Studio M2, Tel Aviv – Israel

December 19th, 2016

Instead of referring to an existing lowering of the ceiling as an obstacle, we emphasized it by using graphic artwork that tells the Company story.

BORN WHALE seafood bar & grill by party/space/design, Bangkok – Thailand

December 16th, 2016

Because Pinocchio’s father is a carpenter, an inside atmosphere decorate by wood as a ship deck. In a first floor’s main entrance located a spiral staircase, which copy from the ship’s spar.

Full Metal Jacket by 9cm, Seoul – South Korea

December 12th, 2016

Removing roof to make outside space each floor for connecting all the floors from ground to roof garden which allows to use whole building to be used at once. And also, the walls inside and facing outside space were demolished to link inside and outside.

Gyukaku Restaurant at Neo Soho Mall by Metaphor Interior, Jakarta – Indonesia

December 12th, 2016

In Gyukak Neo Soho we play with an abstract ceiling wood, bricks on the corner, and ceramic for the wall elements. The color tones are constantly the same as natural bold colors.

Semegae restaurant by CLOVER space design CSD, Seoul – South Korea

December 12th, 2016

The layout of restaurant was designed to separate the seating area from the busy isle functionally and visually. We matched the ceiling design with the design of duct systems including supply, return and exhaust units, which is necessary for Chicken bbq.

HI-POP Tea Concept Store by CONSTRUCTION UNION, Foshan – China

November 24th, 2016