Posts Tagged ‘circulation’

Finish Line store by CallisonRTKL, USA

May 30th, 2017

Track lines and negative linear lights overhead drive traffic from the entrance through the store. Stark white features against a dark backdrop creates energy within the space while allowing merchandise and corresponding imagery to take center stage.

Gaumont-Pathé Alésia Cinemas by Manuelle Gautrand Architecture, Paris – France

March 13th, 2017

The facade is broken down into into a dozen vertical strips, like ribbons. Each strip supports several facets, alternately orientated upwards or downwards, as if folded. In the central area, these great pleats are made of glass and covered in regularly spaced LED modules, forming a large, animated grid.

END. fashion store by Brinkworth, Glasgow – UK

February 6th, 2017

The cavernous space is celebrated with long sight lines, mirrors and the repetition of vertical perimeter elements to accentuate perspective. The signage is a three-dimensional steel frame ‘END.’ that extends into the store.

Mythos Restaurant by Yellow Office Architecture, Craiova – Romania

November 10th, 2016

Material wise, the ceramic tiles utilised for the circulation spaces towards the seating areas are complemented by the soft wooden flooring upon which the tables are placed, as well as the rich, soft velvet of the seating itself.

Mudgil Practices by The UP Studio, Hicksville – New York

July 7th, 2016

The office’s main design feature—an extruded, woven ceiling plane—maps patient, doctor, and staff circulation patterns. It also unifies the two practices within a shared space.

Atrium Studio by Satellite Architects, Ashburton – UK

February 19th, 2016

An open plan, triangular atrium forms the space in between the three blocks to accommodate assemblies, dining, study and socialising.

V Factory Export Division Office by Zemberek Design, Istanbul – Turkey

January 14th, 2016



The project consist of a space designed for utilisation of the export division and a lounge area which serves that space, within the headquarter of a textile company.

Ziylan General Management Office by CBTE Architecture, Istanbul – Turkey

October 30th, 2015



An office designed by the guidance of colors

LACES Shoe Store by CoA Arquitectura, Zapopán – Mexico

October 14th, 2015



The project was to design a prototype for Laces; a new concept store for special edition sneakers and caps, designed for malls and mostly young consumers.

Uniform Wares Headquarters by Feilden Fowles, London – UK

September 8th, 2015



Feilden Fowles’ design for the headquarters of Uniform Wares pivots around prototypes

Kathleen Kilgour Centre by Wingate + Farquhar Architects, Tauranga – New Zealand

June 30th, 2015



New Zealand architecture firm Wingate+Farquhar has completed a new radiation therapy clinic in Tauranga, a small city on the east coast of the North Island.

Clothes Horse by Aaron Dunkerton

April 16th, 2015

Clothes Horse by Aaron Dunkerton

Kalekent sales office by Didem Güven / RSG, Istanbul – Turkey

February 17th, 2015

Kalekent sales office by Didem Güven / RSG, Istanbul – Turkey

Fujitsu headquarters by Woods Bagot, Sydney – Australia

December 24th, 2014

Fujitsu’s Japanese heritage is subtly referenced via the use of origami-like “folded” graphic motifs, traditional blockprint patterning, and the tonal layering of timbers. Smoked oak timber cladding features in client meeting rooms while oak and mid-tone timbers connect circulation points and public areas.

SUSHI-KOI restaurant by Grupo Spazio, Galerías – Mexico

October 16th, 2014

The central circulation becomes the main design, goes through all areas, living through the route a number of spatial emotions. First access that passes over a water surface, then through the deck, later on the area of tables and last reached the stairs where there is a pond with koi fish.

Drift pavilon at Design Miami 2012 by Snarkitecture, Miami

December 13th, 2012

An entrance pavilion for Design Miami/ 2012, Drift creates an unexpected moment within the context of the familiar white vinyl tent, reformulating the material to create a floating environment.

my panda store by Torafu Architects, Tokyo

November 1st, 2012

To create space for the two-toned clothes, shoes, bags and products, we have proposed a ‘house’ that is divided into two colors. The house occupies both the inside and the outside of the store space: as a counter and display shelving on the inside while functioning as display windows as well as a bench on the outside.

Roen store by Ito Masaru Design, Tokyo

September 11th, 2012

The space is divided into large three zones through setting the tunnel made of black glass at the center obliquely in response to the customer circulation. The space starts from the main zone positioned in the center that is opened widely towards the entrance.

Fantastique Canopée by Paul Coudamy, Tokyo

May 1st, 2012

For their new department store Dover street Market Ginza in Tokyo, the brand Comme des Garçons asked us to imagine a new version of a wooden cave. Rey Kawabuko’s vision puts forward a sharp contrast between a very neutral architecture: white walls, concrete and embedded lighting with a wild and invasive sculpture, which transforms the space.

Lapoma Lapera store by Jordivayreda, Empuriabrava

November 14th, 2011

With the design of a spectacular central wardrobe Jordivayreda Projectteam united two existing shops to obtain a spatial unity. The study of the strong light intensity leaves them with a bi colour solution: black and white. To reflect the light with a white continuous pavement and controlling the reflection with the intention to illuiminate the space from the floor and that the white wooden lines on the ceiling act as a reflective screen.