Posts Tagged ‘clinic’

DZNE German Center for Neurodegenerative Diseases by wulf architekten, Bonn – Germany

September 25th, 2017

With a usable floor area of approximately 16,000 m2, the DZNE provides optimal scientific conditions for an international team of more than 500 employees and visiting researchers.

Pacific Derm by omb, Vancouver – Canada

September 8th, 2017

We achieved elegance through simplicity: a progression of spaces where the warmth of natural white oak wood, and light grey tones in the walls, natural stones, solid surface materials and furniture, add layers of sophisticated depth to a clean white milieu.

Lago dental clinic by Gespronor, A Coruña – Spain

July 28th, 2017

Lago dental clinic by Gespronor, A Coruña – Spain

Fortius Clinic lighting by Hoare Lea Lighting, London – UK

May 28th, 2017


Patients enter through a prominent entrance and attractive period façade. Within the main reception, decorative pendants and concealed lighting details to the desk create a welcoming environment, while a cove detail at high level draws people downstairs to the lower-ground floor space.

Pheresis Center by Csiszer Design, Székesfehérvár – Hungary

March 31st, 2017

Although the serious hygienic demands applied significant restrictions, with the assistance of colours and shapes a much friendlier, more playful interior could be created.

Vericat Implantology by Vitale, Valencia – Spain

March 23rd, 2017

Marble, bamboo wood, glass, brass and golden tones decorate the clinic. Stretch ceilings in gloss finish amplify these sensations, extend the areas with low ceilings and give continuity to space.

Losada Serrano dental clinic by Silvosa París Arquitectura, Madrid – Spain

February 15th, 2017

The project consisted in the complete conditioning of the space and its facades to build three dental cabinets. The design responds to two essential questions: the relationship between the three cabinets and the preeminent location of the waiting room.

Q9 Orthopaedic & Spine Centre by Clifton Leung Design Workshop, Hong Kong

January 19th, 2017

Located in Central, the Q9 Orthopaedic & Spine Centre aims not only to help clients identify the root cause of their physical discomfort, but also provide a comfortable environment for patients to relax. As such, in coming up with the design vision, Clifton Leung Design Workshop broke free from the traditional and generic clinic design, which gives off a cold and impersonal atmosphere.

Dental clinic by Studio Prototype, Ortho Wijchen – The Netherlands

January 7th, 2017

Angled white walls with large expanses of glazing frame vistas of the district and the surrounding landscape. The space is topped with a high roof made from aluminium profiled sheets that creates a spacious interior. To bring plenty of light inside, the architects inserted the skylight above a hallway in the centre of the space, bridging the ridge of the roof.

Eye Eye Care & Clinic by Best Practice Architecture, Seattle – Washington

December 25th, 2016

The concept evolved to incorporate a series of powder-coated steel “house” frames which march rhythmically through the space. Clad with a mixture of custom acrylic and wood eyeglass display boxes and mirrored surfaces, the frames have integral lighting which allow the viewer to try on eyewear and see themselves from many angles concurrently in their own private viewing gallery.

Le Jian Specialist Clinic by United Design Practice, Bejing – China

October 8th, 2016

The tone and manner of the space is expressed using a more neutral, sublter palette so as to create a relaxing space that is comfortable and meditative. The use of stone as a consistent element through the space is enriched by the diagonal cuts and the differential surface treatments.

Mental health clinic by Yamazaki Kentaro Design Workshop, Saga – Japan

September 13th, 2016

In addition to an outdoor garden designed to recreate the local scenery of rice fields and mountains using local flora, a 30 meter bookshelf was constructed containing pictorial books intended not so much to be “read” but rather to be “seen” and impart an impression on the reader.

Dental Clinic by Padilla Nicás Arquitectos, Las Palmas – Spain

August 21st, 2016

Clean surfaces, solid floors, and large panels are used to reduce the number of joints, simple colors according to the different areas of the premises and indirect lighting systems; all with the intention of creating a friendly space with the necessity of hygiene and precision appropriate to a dental clinic.

K-plastic surgery by MD Space, Seoul – South Korea

August 17th, 2016

Key color based on modern gray and white also matched wood furniture and black metal that improve the dignity of space.

Clinique D diaphane by L. McComber, Laval – Canada

June 3rd, 2016

The position of the waiting room in the centre, with windowless examination rooms surrounding it, shut clients off from the outside world and its views and natural light.

Valles & Valles dental office by YLAB Arquitectos, Barcelona – Spain

May 27th, 2016

The clinic was planned as an organic distribution with glass partitions where all the functions would be placed in a continuous space that would suggest a dynamic and a spacious feel.

Onepointfour private medical clinic by UUfie, Ontario – Canada

April 27th, 2016

A passage that connects all spaces, composed of translucent walls and a ceiling both constructed from polycarbonate sheets defines the central spine of the design.

Muse Clinic by Design Aram, Incheon – South Korea

February 29th, 2016

Muse Clinic by Design Aram, Incheon – South Korea

Kagurazaka Eel Osteopathic Clinic by HEADSTARTS, Tokyo – Japan

February 14th, 2016

Paying respect to the unique atmosphere with refined elegance that people’s lives and streetscape of Kagurazaka create, Japanese aesthetics and a palette of subtle colors were incorporated in designing the small yet relaxing space.