Posts Tagged ‘exhibition space’

Soho China office & showroom by Aim Architecture, Shanghai – China

July 12th, 2016

The lounge features soft furnishings in slate grey, mustard yellow and rust orange, sat upon custom-designed carpets with a geometric print. A strip of blonde wood meeting tables separates the lounge area’s sofas from an exhibition space along the opposite wall.

K+ Curatorial Space, Singapore

July 6th, 2016

The new venue also has a community space with attached co-working space for creative start-ups and a separate exhibition space for local art schools and associations. The gallery’s inaugural show is dedicated to acclaimed local furniture designer Nathan Yong, and presents new furniture designs, as well as items that he designed under the Grafunkt by Nathan Yong label.

Yingliang Stone Archive by Atelier Alter, Beijing – China

June 17th, 2016

We combine steel and stone construction in perforation, suspension and inclination to represent the authenticity of stone in a new way. Stone becomes the subject but also the background of the show.

Leonardiana. Un Museo Nuovo exhibition by Migliore+Servetto Architects, Vigevano – Italy

June 7th, 2016

A large grid-like structure is used to display the drawings, as well as stands below showing books letters and notes. The contemporary nature of the installation, compliments the original pieces which date back to the fourteenth century.

Minamisoma City Fire Department Disaster Control Center by Tetsuo Kobori Architects + Nagayama Architect Office, Minamisoma – Japan

June 3rd, 2016

By linking this exhibition space with the rising quality of the wellhole, it was configured based on the themes of; the “past” that we must not forget; the “present”; and the “future” for restoration.

Centre Pompidou Málaga by Javier Pérez De La Fuente, Juan Antonio Marín Malavé, Puerto de Málaga – Spain

May 30th, 2016

The internal layout of the centre, is conceived as a fluid space, where in a continuous sequence, the visitor takes a journey bringing them closer to the contents on display, preparing them emotionally for the move from the noisy “outside world” into a space that allows “an inner experience” which if where we want the visit to be focused.

Hermès store by RDAI, Singapore

May 26th, 2016

Given the total space of 670 sqm. [7,212 sq.ft.], it’s the full package that’s alluringly presented here in different settings throughout the premises. These different sections are, for the most part, tied in by pristine white floors and teak flooring.

Pedrali Urban Life at Salone del Mobile 2016 by Migliore+Servetto Architects, Milan – Italy

May 1st, 2016

The central square – surrounded by views over the interior of the houses that host different furniture collections- leads though, offering spaces for rest and sharing emphasized by tall portals, and opens up to the reception area and the raised back lounge.

Asian Art Study Center at John and Mable Ringling Museum of Art by Machado Silvetti, Sarasota – Florida

April 29th, 2016

The addition’s façade is composed of deep-green, glazed terra cotta tiles that address the client’s requirement of a new monumental entrance. The façade relates to the natural environment of the Museum’s extensive landscape, and its color and chiseled profile are reminiscent of the Cà d’Zan mansion’s ceramic detailing.

ALBUM “a collection of 10 photos” installation by SET architects, Milan – Italy

April 25th, 2016

The juta cloth wraps the structure delineating five distinct exhibition areas; ten photographs are distributed among these spaces. The black cloth gives rise to a chequered pattern, which consists of a modular grid of 1 square-meter spaces.

Marsotto Edizioni Light & Shadow installation by Nendo, Milan – Italy

April 21st, 2016

Furniture was arranged in a complete symmetrical manner in each space, so that as soon as one enters the room they are standing right at the boundary of the spaces. A visual effect was created as though the spaces were reflecting each other like a mirror, along with the pillars that were rhythmically arranged.

Design Museum Dharavi, Mumbai – India

March 22nd, 2016

The Design Museum Dharavi is the first museum of its kind, based in the homegrown neighbourhood of Dharavi, showcasing local talent through a nomadic exhibition space and employing design as a tool to promote social change and innovation on a global scale.

Art gallery by Kengo Kuma, Wuxi – China

March 10th, 2016

The structure itself comprises a number of aluminum cast panels that allow sunlight to gently filter inside the glazed exhibition space. The extension forms am amoeba-shaped footprint, joined to the brickwork of the former mill.

Hyundai exhibition at the 2015 LAAS by Czarnowski, Los Angeles – California

March 9th, 2016

The Owner’s Lounge was an exclusive area for Hyundia owners. Treated in warm woods and metals, and outfitted with mid-centrury-inspired furnishings, the Owner’s Lounge became a respite from the hussle and bustle of the auto show floor.

Clarks exhibition stand at Pitti Uomo by frank agterberg/bca, Firenze – Italy

March 5th, 2016

We placed glass in front of the existing brick wall to integrate its authenticity into the composition while leaving it undamaged.

Skechers TR Casual Showroom by Zemberek Design, Istanbul – Turkey

January 25th, 2016

A modular and dynamic shelf system is designed that provides opportunity for sales representatives to organise their exhibition styles by classifying products in an easy and flexible way, and so as to present variability according to different customers, in order cycles.

Nen-Rin Installation by Kazunori Matsumura, Asahikawa – Japan

January 15th, 2016



This work is an installation for a furniture manufacture’s exhibition in Asahikawa, Japan.

Panerai Boutique by Patricia Urquiola, Miami – Florida

January 8th, 2016



The Panerai boutique is situated in the heart of the Miami Design District, an area of the city which has recently been transformed into an exclusive luxury shopping destination.

NMC Arstyl®Wall Panels stand by A&B Project, Belgium

December 11th, 2015

The wooden structures with suspended panels allow the concept to be flexible and adaptable to different sizes of exhibition stands. Arstyl®Wall Panels and photos can be easily changed or updated.

MAT office, Beijing – China

December 5th, 2015

The design’s outcome creates a library-like experience: on the first level, the traditional lobby-corridor-office layout no longer exists, and has been transformed into a widely open area instead, that includes a bar counter which provides basic management and services to the coworking space.