Posts Tagged ‘facades’

98BAR by Gagos Interior Architectural Design, Larissa – Greece

September 12th, 2014

An inviting and cozy atmosphere is materialized, keeping a neutral color palette. The use of wood and leather in this industrial- styled space enriches elegance with a retro sensation.

Kiton showroom by A4A, Milan

July 19th, 2013

The installation for the new men’s accessories collection has been designed to conserve the quality spaces in the new showroom, with large windows creating a constant overlapping between the indoor areas and the city outside. The facades of the historical buildings around the showroom act as a backdrop for the display elements, creating a theatrical and striking effect.

Hotel Viura by Designhouses, Villabuena de Álava – Spain

February 27th, 2013

Old barrels that used to hold wine decorate the rafters of the in-house restaurant, and the private rooms also present a rustic, yet decadent experience. Patios overlooking the rest of the village and the landscape make the promise of a vacation that is satisfying and intoxicating.

Ping & Optimedia offices by OSO Architects, Istanbul

February 18th, 2013

The most important space of “Ping” is the meeting room which is located on the left part of the entrance hall. The form of this space is inspired by a “seed” shape in which all the ideas emerge and develop.

GlaxoSmithKline’s office by AeI, Bogotá

January 20th, 2013

The result exceeded customer expectations, delivering the first office project in the country that eliminates assigned workstations or private offices. This functional and operational “shake-up” required the creation of complementary spaces that supported an open office such as a “quiet room”, informal open rooms, a “town hall”, and “high tables”.

Move Hotel by Studio Marco Piva & DHK, Veneto – Italy

January 17th, 2013

The main element of the project was the development of a formal continuity between the structure and the surrounding area, with a focus on light colours and natural materials, in harmony with the surrounding green areas, to create a pleasant, welcoming and elegant environment.

Accesolab office by usoarquitectura, Mexico City

November 13th, 2012

A very simple architectonic program, adapted to the space characteristics, was set out in a 1,000 sqm area. The confidence of the clients in the project was transformed in a central square area for the operative zone with the private offices located close to the facades with windows.

Lluçanès restaurant by Josep Ferrando, Barcelona

October 1st, 2012

The program is divided between the two existing plants, on the ground floor a more informal, and at the top, a Michelin Star restaurant.

De Kas Restaurant, Amsterdam

February 20th, 2012

In 2001, top chef Gert Jan Hageman, who had earned a Michelin star in Dutch haute cuisine, found a new direction for his own career and a new purpose for the old greenhouse that belonged to Amsterdam’s Municipal Nursery.

Sweet Alchemy pastry shop by Kois Associated Architects, Athens

February 7th, 2012

The space is characterized by the high degree of transparency which was manipulated in order to diffuse the light and filter the optic penetration. The role of light was highly regarded and thoroughly studied since the beginning in order to create a unique solution for the particular location and user. Light and shadow change throughout the day giving the space a unique atmosphere every moment. Serenity is followed by tension and drama.

POP UP! UNIQLO Pop Up Store by HWKN, New York

February 7th, 2012

The 6 “UNIQLO CUBES,” have arrived in New York City, now at the Highline Rink. The cubes celebrate UNIQLO’s innovative yet classic apparel in smart jewel-like architectural packages. HWKN’s designed cubes illuminate and enlighten neighborhoods with an in-depth look into UNIQLO’s unique product quality.

Lara by Sinato, Kofu

July 25th, 2011

At a clothing store in Kofu, Japan, a geometrical ceiling installation forms a unique lattice roof that separates the shopping area and ‘void’ space. Designer Chikara Ohno says since the space is long and narrow with two opposide facades, he wanted to connect the area inbetween.