Posts Tagged ‘flooring’

Atlantis Blue seafood restaurant by Panorama, Hong Kong

April 4th, 2014

A mirror stainless steel ceiling was also adopted for the purpose of expanding the ceiling height. The reflective ceiling was specially laser cut in a pattern that was inspired by underwater movements and features.

Barbour flagship store, Tokyo

March 10th, 2014

Walls and flooring of bare bricks are alternated with sections covered in white paneling and flooring made from reclaimed wood. Adding a rugged countryside feel are the clothing racks and shelving made from galvanized steel and wooden planks.

Compolux at Seibu department store by Nendo, Tokyo

February 23rd, 2014

Our design took inspiration from the wrought iron fences surrounding the parks, squares and other green spaces in European cities. We created screens based on these fences, and suspended them from the ceiling as hanger racks for the clothes.

Jigsaw store at Canberra Centre, Canberra – Australia

November 7th, 2013

The refurbishment included added new contemporary finishes and design elements, whilst keeping the key features and heritage of the existing Jigsaw look and feel. New feature finishes included, Laser cut metal screens, using the Jigsaw distinctive motif design. Metal finishes, such as the signature hand finished “ Patina Bronze’ to the entry portal and internal joinery.

Wing flooring tile by Bolon

June 27th, 2013

During 2013 Bolon launches Wing – a flooring tile that allows architects and designers to combine several of the company’s collections and elevate them to a new level.

Nudie Jeans Concept Store, Brisbane

May 7th, 2013

The 600 sq. ft. modular construction is punctuated with botanic and organic notes – wide open windows and stark white tiling are juxtaposed against recycled Russian elm flooring and a dominating denim wall, complete with old-library-style ladder.

WOODEN STORE INTERIORS! A.P.C. store, London

April 7th, 2013

The brand’s new Shoreditch digs totally honour the brand’s retail reputation, featuring a simple yet stylish interior of white-washed walls, flooring of glazed grey bricks and suspended wooden shelving and wooden displays.

Aesop shop-in-shop by Russell & George, Singapore

January 10th, 2013

The design uses a palette of ivory and soft sea green while a black-tiled countertop reiterates the retail space’s utilitarian aesthetic and recasts the modest tile in a scientific manner. European oak has been used for the shelves and flooring, and offer a warm contrast.

HITGallery stores by Fabio Novembre, Hong Kong

December 21st, 2012

Upon entering the concept store in Hong Kong, people will promptly notice the strong Italian imprint of the architectural design’s classical matrix: symmetrical structure, row of arches, one dominant hue offset by two tone flooring.

Aesop store by William O’Brien Jr., Boston

October 31st, 2012

O’Brien Jr. inventively recast several characteristic historic design elements and paired these with new and reclaimed antique white oak, used for flooring and strikingly articulated shelves.

Levi’s XX store by WoodSmithe, Santa Monica – California

October 28th, 2012

We created classic Vintage denim racks and clean arauco plywood tables, rough sawn white oak shelving and stacked plywood wall hooks. We completed the one night installation with some hand painted logos and the space transformation was complete.

Aesop store by March Studio, New York

October 13th, 2012

The storage shelves and counter are also crafted from bleached wood, and are matched by leather-wrapped flooring. A wall-suspended brass basin and a Louis Poulsen light fixture in a similar material heighten the artisanal vibe of the retail space.

Francisco van Benthum store, Amsterdam

September 17th, 2012

The store is designed in collab with architect Thijs Murré, and feels more like an austere art gallery than a retail space…in a good way, that is. The building’s historical elements have been retained but are cloaked in various shades of solemn grey, all very compatible with the flooring of polished metal plates.

F.I.L. flagship boutique, Singapore

September 4th, 2012

Wooden parquet style flooring dating back to over a century ago, antique tin ceiling, traditional Japanese shikkui plaster finish on the walls and old wooden shop counters and cabinets hailing form the late 1800s to early 1900s are just some of the more notable elements.

Flaster tiles by András Rudolf Ivanka

August 23rd, 2012

Puzzle the colours and configurate your own design. Master your surfaces from floor to ceiling…Take your pick between the standard and special color choices – and mix and match as you like- or opt for a custom color upon request.

Chain Reaction Cycles retail shop by EDGE Design Fit, Ballyclare – Ireland

August 22nd, 2012

Helping the world’s biggest online cycle retailer turn a natural disaster into continued success. The Edge team makes a global virtual store become a reality store in a period of just 7 days.

Ralph Lauren flagship store by Michael Neumann Architecture, Stockholm

May 22nd, 2012

Ralph Lauren opened a new store in Stockholm – its first flagship store in Scandinavia – designed by MNA in collaboration with Ralph Lauren Store Development, Architecture & Design.

Kid Robot store by Mash Studios, Miami

May 20th, 2012

Mash Studios has worked on Kid Robot retail stores in San Francisco, Los Angeles, Santa Monica, and most recently Miami. As an icon in pop culture, art toys and vinyl, Kid Robot needed something simple and fresh, modern yet understated for a young feel that wouldn’t over clutter their small spaces.

Stählemühle distillery by Philipp Mainzer, Eigeltingen

May 13th, 2012

The client Stählemühle commissioned the conversion of an old mill estate into a high quality distillery for award winning liquors. Making up a total of 143 sqm, the conversion comprised the distillery, the degustation and tasting space on the estate.

Nike Press Room by Torafu, Tokyo

April 19th, 2012

Planning for the project to relocate the Nike Pressroom began in 2007. The space is separated in three areas; namely the “entrance space”, the “initiative space” and the “stock space”. The project required a space in which product display walls coexist with a large graphic banner that brands the space as Nike’s.