Posts Tagged ‘glass’

ZEO Alliance Office by Soesthetic Group, Kiev – Ukraine

March 14th, 2017

We have developed dozens of unique solutions and put the soul in every detail. Interior designers, graphic designers and clients used an innovative agile approach while planning. ZEO Alliance office is an openspace. Different zones introduced as separate cubes or boxes.

The Vine Coworking Office by LPA Inc., Irvine – California

March 9th, 2017

The new vision reflects the creation of specific environments for the unique mix of tenants that currently inhabit the marketplace. While the spaces are designed to reflect a fresh modern aesthetic, they also incorporate a timeless approach to design which strongly relates to the original architecture of the building as well as the changing marketplace.

HALO lamps by Quentin de Coster

March 8th, 2017

Developed as a limited edition, the geometric and translucent design of the piece is directly influenced by the standard light bulb. For this project, one characteristic approach that de Coster has adopted alongside Genard is to expose the usually hidden parts of most lamp.

Andrade Maia Advogados offices by Red Studio & Mundstock Arquitetura, Porto Alegre – Brazil

February 27th, 2017

The entrance hall with its high ceiling and sculptural steel staircase does the transition between these two focal points. It is in this large room that wood is introduced as another element of strong symbolism and its use throughout the spaces creates a sense of internal continuity.

Architect’s Den office by UCEdesign Studio, New Delhi – India

February 25th, 2017

The rear cabinet storage loaded with books terminates into a tree foliage at the ceiling. This rear cabinet is designed with thinnest veneer clad sections of 12 mm. Fresh leaf motives run through glass, at the same time blocking the vision at eye level.

7132 Hotel guest rooms by Morphosis, Vals – Switzerland

February 20th, 2017

The designs were heavily influenced by the surrounding terrain. In the stone-themed rooms, the grey walls and floors are wrapped in local stone, which varies in colour, cut and texture. Oak panels in the wood-themed rooms were made of trees harvested from the nearby Graubünden forests.

G4S office by Lefteris Tsikandilakis, Crete – Greece

February 10th, 2017

The construction and decoration of the commercial office for the security outsourcing company G4S was based on the dynamic of the brand, its character and its close association with technology. Our aim was to highlight the existing strong brand name that promotes the space, products and services through our futuristic design.

DSSI Elementary School Renovation by Daniel Valle, Seoul – South Korea

January 27th, 2017

The new school’s philosophy has to do with sharing spaces to study and providing diverse number of possibilities to educators to perform new pedagogical practices.

Roberts Pavilion by John Friedman Alice Kimm Architects, North Quad – California

January 26th, 2017

The dynamic geometry makes it a thrilling object of curiosity on an otherwise mostly uniform campus. But this is a living object, full of surprises at every turn and inviting, flexible spaces of repose as well as spontaneity.

Geometric brass lighting by Lightmaker Studio

January 24th, 2017

“In keeping with the company’s design philosophy – all three series use classic forms, pure shapes and materials such as hand-finished brass and hand-blown glass to create sculpture-like modern pieces,” said the Toronto-based studio. The Mode pendants feature milky blown-glass spheres, organised on a horizontal plane and connected by metal branches.

Say My Name pendant light by Northern Lighting

January 18th, 2017

Sony PlayStation shop by studio IMA, Seoul – South Korea

January 9th, 2017

For expressing the floating space, we decided to increase the flooring queries white and reflection values (gloss) more than before so that the ceiling circular illumination is better projected.

Polak Building by Paul de Ruiter Architects, Rotterdam – Netherlands

January 4th, 2017

The outfitting is playful and unconventional. The strip of wood separating the meeting area near the atrium from the walking routes is multifunctional. Along its length, this structure transitions from being part of the floor, to convenient seating, and even into functional work desks.

EU headquarters by Samyn and Partners and Studio Valle, Brussels – Belgium

December 20th, 2016



“This outer area is converted into a glass atrium protecting from the urban dust,” said Samyn and Partners. “It covers the principal entrance as well as a new lantern-shaped volume incorporating the conference rooms.” The transparent walls that wrap around the new northeast corner of the building comprise a patchwork of 3,750 recycled wooden window frames procured from renovation or demolition sites across Europe.

Yakiniku restaurant by Emocon Design, Taipei – Taiwan

December 16th, 2016

We are going to use the concept “a box in the space” to enclose people in the room, just like a nucleus of the cell. You can notice that you are enclosed in a wood finish box with exquisite detail and material while walk into the room.

Chanel pop-up stores, Paris – France

December 12th, 2016

Further enhancing the chosen aesthetic are black linear clothes rails, matching displays in mesh metal, and wooden console tables mounted on glass supports.

Vraka Maria and Associates Pharmacy by Lefteris Tsikandilakis, Chalkida – Greece

November 14th, 2016

Special emphasis is given to the construction detail and the identity of the special features of the space (lighting, graphics, etc) that complete the design. The graphics, which were exclusively studied for this particular space, enhance and simultaneously unify aesthetically and dynamically the two spaces, ground floor and loft.

Ralph Lauren flagship store by MNA, Bangkok – Thailand

November 14th, 2016

Taking inspiration from the forms of Richard Serra, the interior storefront is comprised of full height curving teak wood and glass panels that mimic the curvilinear character of the mall, so that the spaces flow seamlessly from one to the next.

Blue Bottle Coffee NAKAMEGURO Cafe by Schemata Architects, Tokyo – Japan

November 7th, 2016

Horizontal pivot windows installed on the front glass façade help defining the boundary between the interior and the surrounding environment, while establishing a visual relationship of “see and be seen” so that people become aware of each other’s presence wherever they are in the space.

Molteni&C and Dada showroom by Vincent Van Duysen, Giussano – Italy

October 28th, 2016

Dark woods and shades of grey dominate the space, which also houses the Molteni Museum that opened in November 2015 on the top floor. Glass, oxidised wood, resin and Ceppo stone are widely used in the finishings.